Browni misafir sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti. Her yaştan insan tarafından tüketilmektedir. Browni misafirleriniz için hazırladığınız tabaklarda ikramlık olarak en çok tercih edilen lezzetlerin başında geliyor. Maliyetsiz, leziz bu browni tarifini mutlaka denemelisiniz.
BROWNİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 250 gr tereyağı
- 250 gr çikolata
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2.5 çay bardağı şeker
- 80 gr antep fıstığı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
BROWNİ TARİFİ HAZIRLANIŞI
Ufak bir tencerede çikolata ve tereyağını (benmari usulü) buharda eritin.
Eriyen çikolatanın üzerine unu ekleyin ve iyice çırpın.
Geniş bir kaba elenmiş şeker ve yumurtayı alın ve köpürene kadar çırpın.
Çikolatalı karışımı kaba ekleyin ve çırpın.
Son olarak kabartma tozu, antep fıstığı ve tuzu da ekleyip iyice çırpın.
Yağlanmış tepsiye hamuru dökün. 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Browni tarifi hazır. Afiyet olsun…
22.02.2023 17:14:53