BSH Türkiye, resmi Ar-Ge Merkezi’nin 15. yılını kutluyor

Global cirosunun yüzde 5,3’ünü Ar-Ge’ye ayıran şirketin dünyadaki en kıymetli üç Ar-Ge merkezinden biri olan Çerkezköy’deki merkezde her yıl 45’in üzerinde patentli eser geliştiriliyor.

Türkiye’de araştırma geliştirme çalışmalarıyla üretim vizyonuna istikamet veren BSH Türkiye, pazara giriş yaptığı günden bu yana Ar-Ge alanında kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların sonucunda BSH Türkiye, 2008 yılında ilgili mevzuatın çıkmasının akabinde birinci resmi Ar-Ge Merkezi sertifikası alan şirket oldu.

BSH Türkiye COO&CTO’su Hakan Mandalı, 21 Nisan Dünya Yaratıcılık ve İnovasyon Günü vesilesiyle yaptığı mevzuya ait değerlendirmede, “Global olarak her gün üç patentli buluşa imza atan BSH, Türkiye’de inovasyon ve araştırma geliştirme çalışmalarına yaptığı yatırımlarla dalın geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Ar-Ge alanında istihdamın artırılması, toplam üretkenliğin ve verimliliğin uygunlaştırılması için ağır gayret harcıyoruz. 2008 yılında 87 kişi olan grubumuz 15 yılda yaklaşık 440 şahsa ulaştı. Bunun yüzde 25’ini bayan mühendislerimiz oluşturuyor; çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımımız kapsamında bu oranı daha da artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ar-Ge merkezi alanımız yüz ölçümü olarak da 15 yıl boyunca neredeyse yüzde 75 arttı. Her geçen gün büyüyen grubumuz ve çalışma alanımızla gezegenimiz, ülkemiz, bölümümüz ve tüketiciler için ömür kalitesini artıran, sürdürülebilirliğe katkıda bulunan akıllı eserler geliştiriyoruz. Buradaki 440 pahalı mühendis arkadaşımızla birlikte imza attığımız patentli teknolojilere sahip inovatif eserlerin dünya pazarlarına ihraç edilmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı






18.04.2023 11:04:13