Her gün bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam diye düşünüp duranlar için Kabak Mantısı tarifini sizler için hazırladık.
Kabağı hiç böyle denediniz mi? Düşük kalorisi, enfes lezzeti, iştah açan görüntüsüyle herkese hitap eden 4 kişilik kabak mantısı tarifi:�
Kabakların dışını çizin ve içini oyun.�2�adet�kabak
Kıymaya yenibahar, tuz ve karabiber serpin 5 dakika yoğurun.�150�gram�kıyma, �1�tatlı kaşığı�toz yenibahar, Yeteri�kadar�tuz, �Yeteri�kadar�toz karabiber
Kabakların içini kıymalı harç ile doldurun. Doldurduğunuz kabakları halka şeklinde dilimleyin. Tencereye kabakları dizin.
Üzerine tuz ve karabiber serpin. Bir parmak sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın.�Yeteri�kadar�tuz, �Yeteri�kadar�toz karabiber
Tereyağını kızdırın, pul biberini ilave edin.�1�çorba kaşığı�tereyağı, �Yeteri�kadar�pul biber
Haşlanmış kabak mantılarını yoğurt ve tereyağı ile servis edin.�Arzu edilen�kadar hafif çırpılmış�yoğurt
Hazırlanma Süresi:�20 Dakika –�Pişirme Süresi:�30 Dakika –�Zorluk Seviyesi:�Kolay –�Kalori:�83,3 k.kal*
27.12.2021 11:46:36