Bursa, Çocuk Şenliği’nde çifte bayram coşkusu yaşandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden farklı etkinliklerle hem Ramazan Bayramının hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tadını çıkarttı.

Merinos Park’ta düzenlenen Çocuk Şenliği’ne katılan yüzlerce çocuk, alana kurulan birbirinden farklı stantlarda fotoğraf ve yüz boyama üzere aktifliklerin yanı sıra oyun parkurları ve spor alanlarında bayramın tadını doyasıya yaşadı. Çocuk Şenliği’ne Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, bu manalı günde çocukların eğitiminin öncelikli hususlar ortasında yer aldığını vurgulayarak, “Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisin açılışını, demokrasimizin taçlandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara ithaf ettiği bayramın bugün 103. Yılı. Tabi çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlarımız ve onları geleceğe bu manada çok güçlü bir biçimde hazırlamak, bizim için öncelikli mevzulardan bir tanesi. İşte Ana Kucaklarımızla, öteki faaliyet ve aktiflik alanlarımızla, kurum ve kuruluşların burada verdikleri katkılarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Bursa’da coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, o günün tüm büyüklerini rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, çocuklarla bir ortada 23 Nisan coşkusunu yaşamanın memnunluğunu lisana getirerek “Bugün iki bayramı bir ortada yaşıyoruz. Ramazan Bayramı’nın son günü fakat tıpkı vakitte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklarımız her şeyin en hoşuna, en güzeline layık. Onlar için hazırladığımız bu hoş şölende onlarla bir arada vakit geçiriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun diyoruz” sözlerini kullandı.

Etkinlikte en az çocukları kadar eğlenen aileler, hoş havanın da tadını çıkarttı. Aileler bu üslup aktifliklerin bilhassa çocuklara yönelik olmasını takdir ettiklerini ve devamını beklediklerini iletirken, Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı


23.04.2023 19:34:07