Büyükşehir, Hatay’daki üreticilerin hayvanlarına muayene hizmeti veriyor

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, ülke tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadığımız bu güç vakitlerde Hatay’da birinci günden itibaren muhtaçlık olan her kademede depremzedelerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

Türkiye’yi yasa boğan sarsıntıların çabucak akabinde Hatay’da Konya’nın tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaraların sarılması noktasında devlet-millet dayanışmasının en hoş örneğini sergilediğini kaydeden Lider Altay, “Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı mahallelerde İlçe Tarım Müdürlüğüyle istişare ederek belirlediğimiz bölgelerde küçükbaş ve büyükbaş hayvanları muayene ederek üreticimize destek veriyoruz” diye konuştu.

Hatay’daki hayvan üreticileri için daha evvel 10 tır hayvan yemi takviyesinde bulunduklarını hatırlatarak, muayene sırasında da üreticilere yem dağıtımı yaptıklarını kaydeden Lider Altay, çalışmalar esnasında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaralı yahut yardıma muhtaç hayvanlara müdahale aracı olan hayvan ambulansı Canbulan’ın da hazır bulunduğunu vurguladı.





Başkan Altay, veteriner tabiplerinin hayvanların denetimini yaparak sıhhat sorunu olduğunu tespit ettikleri hayvanlara gerekli tedaviyi uyguladığını lisana getirerek, “Canbulan deprem bölgesinde muayene hizmeti veren veteriner hekimlerimize eşlik ediyor. Tarihimizin en büyük yıkımlarından biriyle karşı karşıya olduğumuz bu zor günlerde depremin geride bıraktığı fiziksel ve psikolojik yıkımın üstesinde birlikte geleceğiz inşallah” açıklamalarını yaptı.

Hataylı hayvan üreticileri de bu sıkıntı günlerde kendilerini yalnız bırakmayan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi takımları, yem dağıtımı ve hayvan muayene süreçleri esnasında Kırıkhan’ın Balarmudu Köyü’nde bir buzağının doğumuna da eşlik ederek birinci muayenesini yaptı.

Hibya Haber Ajansı


03.03.2023 14:50:11