Büyükşehir, vektörle mücadele çalışmalarına devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi vektörle gayret takımları sakin sularda üreyen sivrisineklere karşı tertipli olarak alan taraması çalışmaları yürütüyor. Sivrisineklerin üreme kaynağının bulunması, kaynağın ortadan kaldırılmasına yönelik fizikî önlemlerin alınması, vatandaşın bilgilendirilmesi ve sivrisinek larvalarının ergin hale gelerek çoğalmamaları için larvasit uygulaması yapılıyor.

Gelen talep ve şikayetlerin tahlili için adrese yönelik alan taraması yapan gruplar, sivrisinek üreme kaynaklarının en az yüzde 80’inin fosseptikler, kap-kacaklar, saksı tabakları, suluklar, su biriktirme kapları ya da bidonları, süs havuzları üzere yerler olduğunu tespit ederek vatandaşları bilgilendiriyor.

Ekipler ayrıyeten kültürel uğraş kapsamında; sivrisineklerin dingin sularda ürediği, karasineklerin ağzı açık çöp, gübre üzere organik atıklardan ürediği, bit-pire-kene tipi parazitlerin ise dış parazit uygulamaları yapılmayan evcil hayvanlardan kaynaklandığı mevzularında da bilgilendirme çalışmaları yapıyor.





Vektörle gayret grupları vilayet genelinde ULV (araç üstü soğuk sisleme) uygulamasına mayıs ayından itibaren gün batımıyla başlayacak.

Hibya Haber Ajansı


15.04.2023 10:50:03