Çağatay Ulusoy Kimdir, Nerelidir? Çağatay Ulusoy’un Oynadığı Diziler ve Filmler

Ekranların sevilen oyuncusu Çağatay Ulusoy‘un hayatı merak konusu oldu. ‘Adını Feriha Koydum’ isimli dizide canlandırdığı ‘Emir Sarrafoğlu’ karakteriyle yıldızı parlayan oyuncu Ulusoy, aynı zamanda Best Model of Turkey birincisi. Peki, Çağatay Ulusoy kimdir? Çağatay Ulusoy nereli ve kaç yaşında? İşte Çağatay Ulusoy hakkında merak edilenler…

Çağatay Ulusoy Kimdir Nerelidir?

Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990, İstanbul’da doğdu.

Anne tarafından Boşnak, baba tarafından Bulgaristan göçmeni kökenli bir ailede doğdu.2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu.

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri Bölümünde tamamlamış ve aynı zamanda Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri almaya başladı.

İlk rolü, 2011 yılında Show TV’de yayımlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteridir. Dizi, 2 sezon boyunca 67 bölüm olarak yayınlandı. Dizi, yayınlandığı dönemde oldukça başarılı olmuştur.

Çağatay Ulusoy Kariyeri

Diziye devam ederken 2011’de Anadolu Kartalları filminde de rol aldı. Filmde Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırdı. Film, 1.195.129 kişilik gişe yapmıştır.

Başrol oyuncusu Hazal Kaya’nın Adını Feriha Koydum’dan ayrılması ve Feriha karakterinin ölmesiyle dizi yeni sezonda ”Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu” adıyla sezona ekibe yeni dâhil olan oyuncularla başlamıştır.

Birkaç bölüm devam eden gelen eleştiriler nedeniyle yine isim değiştirip sadece ”Emir’in Yolu” adıyla yayın hayatına devam etmiştir.

Bu defa dizinin Adını Feriha Koydum dizisi ile bir bağlantısı kalmamış ve konu tamamen değişmiştir. Toplam 13 bölüm sürmüştür.

Ay Yapım’ın yaptığı, senaryosunu Ece Yörenç’in yazdığı ve 2013-2015 yılları arasında Star TV’de yayımlanmış olan Amerikan dizisi The O.C’nin yerli uyarlaması, Medcezir dizisinde başrol olarak Yaman Koper karakterini canlandırdı.

Dizide Çağatay Ulusoy’a Serenay Sarıkaya eşlik etti. Dizi, 2 sezon olup 77 bölüm sürmüştür. Reytinglerde de oldukça başarılı olmuştur.

2015 yılında Leyla Lydia Tuğutlu ile Delibal adlı filmde başrol olarak yer aldı. Filmde Barış Ayaz karakterini canlandırdı. Film 1.465.092 kişilik gişe yapmıştır. 5 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

2016’da Colin’s markasının reklam yüzü olan Ulusoy, Bize Uyar adlı reklam filminde Victoria Secret mankenlerinden Taylor Marie Hill ile birlikte yer aldı.

Yapımcılığını Ay Yapım’ın yaptığı, 2016-2017 yılları arasında Show TV’de yayımlanan, reyting rekortmeni olan İçerde dizisinde 39 bölüm Sarp Yılmaz karakterini canlandırmıştır. Ulusoy, bu dizide Aras Bulut İynemli ile beraber başrol olarak yer almıştır.

Ulusoy, 2018-2020 yılları arasında Netflix’te 4 sezon, 32 bölüm yayımlanan ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız’ın başrol karakteri olan Hakan Demir rolünü üstlendi. Dizinin her bir bölümü 15 milyondan fazla izlenip Netflix’in başarılı yapımları arasında yer almayı başarmıştır.

2021 yılında BluTV yapımı Yeşilçam isimli dizide rol almıştır. Dizide Semih Ateş karakterini canlandırdı.

Aynı zamanda Netflix’te yayınlanan Kağıttan Hayatlar isimli filmde başrol oynadı. Ulusoy, filmde Mehmet karakterini canlandırdı.

2023 yılında Netflix’te yayınlanmaya başlayan Terzi dizisinde Peyami karakterini canlandırmaktadır.

Çağatay Ulusoy‘un oynadığı diziler ve filmler | Çağatay Ulusoy’un oynadığı Netflix dizisi

TelevizyonYılYapımRolNotlarKanal2011-2012Adını Feriha KoydumEmir SarrafoğluBaşrol oyuncusuShow TV2012Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu2013-2015MedcezirYaman KoperStar TV2016-2017İçerdeSarp YılmazShow TV2020Menajerimi AraKendisiKonuk oyuncuStar TVYakındaGaddarBaşrol oyuncusuFOXİnternet dizi ve filmleriYılYapımRolNotlarPlatform2018-2020Hakan: MuhafızHakan Demir / MuhafızBaşrol oyuncusuNetflix2021Kağıttan HayatlarMehmetYeşilçamSemih AteşBluTV2023TerziPeyami DokumacıNetflixYakındaCentilmenSaygınKübraGökhan ŞahinoğluSinemaYılYapımRolNotlarYönetmen2010Recep İvedik 3DansçıKonuk oyuncuTogan Gökbakar2011Anadolu KartallarıAhmet OnurBaşrol oyuncusuÖmer Vargı2015DelibalBarış AyazAli BilginKısa filmYılYapımTürNotlar2021BirdieKısa filmYönetmen / Senarist�

Çağatay Ulusoy kaç yaşında

23 Eylül 1990 yılında doğan Çağatay Ulusoy, 33 yaşındadır.

Çağatay Ulusoy boyu, kilosu

Çağatay Ulusoy, 1.84 metre boyunda ve 81 kilo ağırlığındadır

Çağatay Ulusoy nasıl ünlü oldu?

İlk rolü, 2011 yılında Show TV’de yayımlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteridir. Dizi, 2 sezon boyunca 67 bölüm olarak yayınlandı. Dizi, yayınlandığı dönemde oldukça başarılı olmuştur. Diziye devam ederken 2011’de Anadolu Kartalları filminde de rol aldı.

Çağatay Ulusoy hangi burç?

Çağatay Ulusoy terazi burcudur.

Çağatay Ulusoy Ödülleri ve adaylıkları

Ödülleri ve adaylıklarıYılÖdül TöreniKategoriProjeSonuç2010Best Model of Turkey–Kazandı2011atv Prestij ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan OyuncuKazandıMagazinci.com Yılın En İyileri ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuKazandı2013Oyuncular Sitesi – Yeni Sezon Prestij AnketlerEn İyi Erkek OyuncuMedcezirKazandı19. Siyaset Dergisi ÖdülleriYılın TV Erkek OyuncusuKazandı20145. Elle Stil ÖdülleriYılın Erkek OyuncusuKazandı5. Quality of Magazine Dergisi ÖdülleriEn Quality Erkek OyuncuKazandıSeul Uluslararası Drama ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuAdaylıkAyaklı Gazete TV Yıldızları ÖdülleriEn İyi Drama Erkek OyuncusuKazandıKaradeniz Teknik Üniversitesi ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuKazandıÇanakkale 18 Mart Üniversitesi ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuKazandıSchwarzkopf Professional ÖdülleriYılın FenomeniKazandı2015Türkiye Gençlik ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuKazandıArel Üniversitesi 4. Medya ÖdülleriEn Beğenilen Erkek Dizi OyuncusuKazandıMGD 21. Altın Objektif ÖdülleriEn İyi Drama Erkek OyuncusuKazandıEge Üniversitesi 4. Medya ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuKazandı42. Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuKazandı201715. YTÜ Yılın Yıldızları ÖdülleriEn Beğenilen Erkek Film OyuncusuDelibalKazandı 5. Bilkent TV ÖdülleriEn İyi Erkek Drama OyuncusuİçerdeAdaylık1. Müzikonair ÖdülleriEn İyi Erkek Dizi OyuncusuAdaylık24. İTÜ EMÖS Başarı ÖdülleriYılın En Başarılı Erkek Dizi OyuncusuAdaylık12. İTÜ Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor ÖdülleriYılın Erkek Dizi OyuncusuKazandı 11. GSÜ EN ÖdülleriEn İyi Erkek Dizi/Sinema OyuncusuAdaylık1. Türkiye Çocuk ÖdülleriEn İyi Erkek Dizi OyuncusuAdaylık44. Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuAdaylıkEn İyi Dizi Çifti (Melek & Sarp)Adaylık2018GQ Moty by Clear 2018 ÖdülleriEn İyi İnternet Dizi OyuncusuHakan: MuhafızKazandı202147. Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuYeşilçam – Hakan: MuhafızAdaylıkEn İyi Dizi Çifti (Semih & Tülin)YeşilçamAdaylık202248. Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Erkek OyuncuYeşilçamAdaylık


17.11.2023 12:48:46