Chery, yüksek kalitesiyle dünya devleriyle aynı ligde yer aldı

Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan Chery, milletlerarası pazarlardaki genişleme atağını yüksek teknolojili güçlü eserleriyle son hız devam ettiriyor. Güçlü motor seçenekleri, daha üst sınıflarda sunulan varlıklı donanımı ve şık tasarım anlayışıyla birbirinden savlı modeller geliştiren marka, yüksek kalite düzeyini yakalayabilmek için yaptığı çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyor.

“En kaliteli 10 üreticiden biri Chery”

Dünyaca ünlü pazar araştırması ve danışmanlık şirketi J.D. Power tarafından yayınlanan “2022 Çin İlk Kalite Araştırması”na nazaran Chery, birçok ana akım ortak teşebbüs marka ortasında birinci 10 sıralamasında dokuzuncu sırada yer alarak değerli bir muvaffakiyete imza attı. Ayrıyeten Chery’nin başarılı modellerinden TIGGO ve ARRIZO ailesi de kendi segmentlerinde pazar başkan oldu. “Kalite ve teknolojiyle ihracatta sıçrama ve uluslararası pazarlara geçiş” ideolojisi Chery için, 20 yıl üst üste Çin araba markaları içinde en uygun ihracatçı olmak için değerli bir motto oldu. Kuruluşundan bu yana bu mottoya odaklanarak temel teknolojiler üzerinde daima araştırma ve geliştirme yapan Chery, 20 yıldan uzun müddettir teknolojiye yatırım yapıyor. Bu süreçte 5 Ar-Ge merkezi kuran markanın Ar-Ge merkezlerinde, birden fazla Jaguar Land Rover, GM ve Ford üzere tanınmış araba şirketlerinin üst seviye teknik yeteneklerinden olmak üzere 10’un üzerinde ülkeden 7 bin kişi çalışıyor.





“17 binin üzerinde patentle asırlık markaları solladı”

Chery, bugüne kadar 17 binin üzerinde patent alarak Avrupa ve Amerika’daki asırlık markaları geride bıraktı. Temel teknolojilerde bağımsız Ar-Ge gücünü artırmaya odaklanan Chery, öteki yandan da sağlam bir iştirak kurmak ve güçlü bir tedarik zinciri oluşturmak için memleketler arası premium modül tedarikçileriyle el ele veriyor. Bu iş birliklerinin değerli sonuçlarından biri de markanın amiral gemisi TIGGO 8 PRO olarak öne çıkıyor. Araçta kullanılan şanzımanı dünyanın en güzel üç şanzıman üreticisinden biri olan Getrag üretiyor. Getrag, TIGGO 8 PRO’ya, Mercedes-Benz ve BMW ile tıpkı 7DCT çift kavramalı şanzımanı sağlıyor. Aracın premium lastiklerini ise asırlık bir lastik şirketi olan Coopertires sağlıyor. Premium ses sistemleri üreticisi Sony, TIGGO 8 PRO’ya yalnızca otomotiv ses eserleri sağlamakla kalmıyor, tıpkı vakitte özel bir “Altın kulak” grubu ile özel ayar hizmeti de sunuyor. Böylelikle TIGGO 8 PRO, yolcularına üst düzey ses ve görüntü tecrübesi yaşatıyor. Aracın aküsünü ise dünyanın en büyük tedarikçilerinden biri olan CATL sağlıyor. Gövde elektronik stabilite sistemi de Jaguar Land Rover ile birebir kökene sahip ve Bosch tarafından sağlanıyor.

“Parçalar gibi üretim sürecinde de kalite yüksek”

Uluslararası premium kesim tedarikçileri TIGGO 7 PRO için de kesim tedarik ediyor. BAES, motor idare sistemini sağlıyor. Valeo klima sistemini tedarik ederken, camlar Fuyao ve emniyet kemerleri Autoliv imzasını taşıyor. Ayrıyeten Continental, Bosch, BorgWarner, Adient ve Eaton üzere dalın öncülerinden olan tedarikçileri bulunuyor. En âlâ tedarikçilerle el ele vermek, yalnızca Chery’nin kalitesini üst düzeye taşımakla kalmıyor, birebir vakitte Chery markasının tüm sanayi tarafından kabul görmesini de sağlıyor. Bölümün ileri standartlarını temel alan Chery, birebir vakitte kapsamlı bir halde yükseltilmiş üretim ölçeği, üretim teknolojisi ve idare süreci ile kaliteli bir üretim süreci elde etmek için yüksek verimlilik, otomasyon, şeffaflık ve dijitalleşme avantajlarına sahip bir üretim tesisi kurdu. Memleketler arası pazarlardaki genişlemesini hızlandırmaya devam eden Chery, otomotiv sanayisinin dönüşümünü kolaylaştırmak ve global müşteriler için daha akıllı, verimli ve konforlu bir seyahat tecrübesi sağlamak için daha fazla ortakla el ele verecek.

Hibya Haber Ajansı


28.03.2023 12:20:16