CHP Aday Adayı Erdoğan Erden: Tek Adam Rejimine Son Vereceğiz

CHP İstanbul  1. Bölge Milletvekili Aday Adayı ve aynı zamanda Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, ilçe örgütünün gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, önümüzdeki seçimlerle birlikte Türkiye’de ‘tek adam rejimine’ son verileceğini ifade etti.

Erden konuşmasında şu sözlere yer verdi; “1960’lı yıllarda Eski Yugoslavya’nın Sancak Bölgesinden göç eden Boşnak bir ailenin evladı olarak; 2016 yılından beri başkanlığını üstlendiğim İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği vesilesi ile Balkanlarda (Sırbistan Karadağ ve Bosna-Hersek) faaliyet gösteren Sosyal Demokrat Parti (SDP) başkanları, bakan, milletvekilleri, yöneticileri ve belediye başkanları ile sık sık bir araya gelip uluslararası faaliyetler yürüten ve bir çoğu ile ailece görüşen bir STK başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nde de bu konuda çok  faydalı olacağımı düşünerek bu göreve talip oldum.

Yaşıyoruz ve görüyoruz ki dünyada ve buna paralel olarak Türkiye’de uygulanan Neoliberal sistem; işsizliği, pahalılığı, eşitsizliği, hukuksuzluğu, eğitimsizliği ve sağlıksızlığı çok artırdı. Emeği ile geçinenlerin aleyhine olan bu gelişmeler son 20 yıldır ülkemizde katmerli bir şekilde arttı. Parlamenter sistemden tek adam rejimine geçişimizle her şey adeta alt üst oldu.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri tüm bu bozuklukları düzeltmek için önümüze büyük fırsat sunmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partililerin ve Millet İttifakı’nda yer alan herkesin bu dönemde ülkemizi yeniden layık olduğu günlere ulaştırmak, yitirdiğimiz demokrasiye ve özgürlüklerimize ulaşmak için gece gündüz çalışmamız, hem de çok çalışmamız gerekmektedir.

Ülkemizin ağır sorunlarını bilmekteyim. Bu ağır sorunların çözümü için partimizin ideolojik çizgisi, programı doğrultusunda, partinin tüzüğü çerçevesi içerisinde yoğun bir mücadele vermekteyim. Ve bu mücadeleyi ara vermeksizin sürdüreceğim.  

Haramzadelerin iktidarına 14 Mayıs’ta son vermek için çıktığımız bu kutlu yolda vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.”

ERDOĞAN ERDEN HAKKINDA

Doğum Yeri ve Tarihi: Kadıköy /  22.07.1979

Medeni Durumu : Evli ve 1 çocuk babası.

İletişim Bilgisi

E-posta : erdoganerden628@gmail.com

Eğitim

Lise   Pendik Anadolu Lisesi (1997)

Orta Okulu – Pendik Kılıçarslan Orta Okulu( 1993)

İlkokul� Pendik Atatürk İlkokulu (1990)

Lisan – Sırpça Boşnakça ve Hırvatça(İleri Seviye)

Mesleki Bilgileri

1989 – 1996 Pendikspor ve Yeşilbağlar Balkanspor ‘da Amatör Futbolcu

1997 – 1999 Maltepespor Profesyonel Futbolcu

2003 -2006 Pendik Lider Polyester Satış ve Pazarlama Müdürü

2007 – 2023 Vodapol Limited Şirketi Sahibi

STK Bilgileri ve Faaliyetleri

2014-2015 Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı

2016-2023 İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurduğu  Balkan Masasının İlk toplantısını Sn. Faik ÖZTRAK ile organizasyonunu  yapan STK Başkanı.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Novipazar Spor Kulübü arasındaki Kardeşlik Köprüsünü kuran STK Başkanı.

Sırbistan Novipazar Belediyesi tarafından “Üstün Hizmet Nişan Ödülü” alan STK Başkanı.         

CHP Genel Başkanı Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU‘nun teşriflerini sağlayacak büyüklükte 3 (üç) 10.000 kişilik iftar organizasyonunu gerçekleştiren STK Başkanı.  

Bosna Hersek ve Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanlarını Derneğimizde misafir eden STK Başkanı.

İBB Başkanı Sn. Ekrem İMAMAOĞLU ile Bosna-Hersek 2021 ve 2022 yıllarında ki “Kurban Kesimi” Organizasyonunu yapan STK Başkanı.

 Bosna-Hersek  Cumhur Başkanı seçimlerinde  Sn. Deniz BEŞİROVİÇ ve Sosyal Demokrat Parti Başkanı Sn.  Nermin NİKSİÇ ile 2022 seçimlerinde beraber çalışarak Sn. Deniz BEŞİROVİÇ‘in seçilme başarısına ortak olan STK Başkanı.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür derneğinde Köy Enstitülerinin modeliyle modernize olarak  500 çocuğumuza ücretsiz İngilizce, Boşnakça, Matematik, Güzel Sanatlar, Müzi, Folklor Tiyatro, Drama, Satranç kursları, Sevdalinka (Boşnak Müziği) Korosu  ve 30 Kadınımıza üretim  yapabilecekleri kurs ve üretim atölyesi (Kilim dokuma, Dikiş nakış) kurulması organizasyonlarını yapan STK Başkanı.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği çatısı altında Şubat 2023 te yaşanan büyük deprem felaketi sonrası 20 Konteyner ve 11 Tır (Erzak Kıyafet Temizlik Maddesi Isıtıcılar Seyyar Soba vs) yardım organizasyonunu yapan STK Başkanı.

Depremin 4. ve 5.  günlerinde Hatay ve İskenderun’a giderek orada ki Bosna-Hersek’ten gelen arama-kurtarma ekibine tercümanlık konusunda yardımcı olan STK Başkanı.

KOSGEB Projeleri ile sertifika kursları organizasyonu yapan STK Başkanı. (Şu ana kadar 2000 adet sertifika verilen kurs organizasyonu)

Gedik Üniversitesi ile beraber E- Ticaret ve dijital girişimcilik kurs ve sertifika organizasyonu yapan STK başkanı.

Dernek bünyesinde 5 milyon Boşnak nüfusun takip edebileceği , tarihimize sahip çıkan (Bosna Sancak Tv) youtube kanalı ve stüdyo kurulmasını sağlayan STK Başkanı.

Sağlık sektörünün önde gelen Hastaneleri ile Bosna-Hersek ,Karadağ,Makedonya, Kosova  ve Sırbistan’dan gelen hastalar için indirim anlaşmalarını organize eden, yardıma ihtiyacı olan hastalara gerekli maddi manevi yardımları organize eden  STK Başkanı. ( Acıbadem,  Medikal Park, John Hopkins vb)

Türkiye’deki tüm Boşnak dernekleri arasında düzenli olarak toplantılar düzenleyerek nüfusun bir birinden haberi olması ve kültürel yapıdan kopmamasını sağlamak için çalışmalar yapan STK Başkanı. 

Balkanlarda ve Türkiye’deki uluslararası festivallere katılarak Boşnak Kültürünü unutturmamak için çalışmalar yapan STK Başkanı.

Balkan tarihi ile ilgili Prof. Dr. İlber ORTAYLI ve �Prof. Dr. Şerbo RESTODER gibi bilinen iyi tarihçiler ile paneller düzenleyen STK Başkanı.

2018 -2023 Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Teşkilatı Üyesi


27.03.2023 16:30:52