CHP Meclis Üyesi Nilüfer Gökçe: Kadın El Emeği Pazarları Sayısı Arttırılmalı

Pendik Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nilüfer Gökçe bütçe görüşmelerinde, yaptığı konuşmada kadınlara yönelik pozitif hizmet ve uygulamaların arttırılmasını gündeme getirdi.

Gökçe bu bağlamda şu sözlere yer verdi:

“Sayın başkan, kıymetli meclis üyeleri bizleri sosyal medya üzerinden izleyen Pendik halkı


Pendik ilçemizin yaklaşık 750 binlik nüfusunun %37’sini kadınlar oluşturmaktadır.
Günümüz koşullarında, ilçemizde yaşayan birçok kadın ekonomik özgürlüğe sahip olmadığı için eşlerinin veya ailelerinin desteğiyle yaşamlarını sürdürmektedir. Pek çok ortamda bir araya geldiğim kadın arkadaşlarım ve Pendik’in farklı mahallelerinde yaşayan kadınlarımız, el emeği ürünlerini satarak ekonomik özgürlüklerini kazanmak ve aile bütçelerine destek olmak istemektedir. 






Bu bağlamda, Pendik Belediyemizin daha önce Kurtköy Mahallesi’nde yapmış olduğu ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ürünlerini sergiledikleri dükkanların benzerini, el emeğiyle geçimlerini kazanmak isteyen kadınlarımız için belediyemizin uygun gördüğü alanlarda “Kadın El Emeği Pazarları” kurulmasını  Kurulacak Kadın El Emeği Pazarlarında  herhangi bir ücret talep etmeden , belirli günlerde kadınlarımıza tahsis edilmesini, Ayrıca  Pendik Belediyemizde Kadın Aile Şefliğini  “Kadın Aile Müdürlüğü kurularak bu bünyede hizmet vermesini  talep ediyorum.

Yukarıda belirttiğim önergelerimin başkanlık makamına yazılı olarak havale edilmesini arz ederim.”
 

 


16.10.2024 15:47:04