CHP Milletvekili Candan Yüceer: Sağlık Bakanlığı kanser istatistiklerini açıklamadı

CHPTekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 2017 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı’nın kanser istatistiklerini açıklamadığını vurgulayarak konuyu TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanlığı’nın, kanser istatistiklerini 2017 yılından bu yana açıklamaması tepki çekti.

“Kanser istatistikleri neden yayımlanmıyor?

Son yayımlanan çalışmaya ilişkin bilgi veren Yüceer, “2017’deki çalışmada ‘Kanser ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada. Küresel olarak yaklaşık her altı ölümden biri, ülkemizde ise her beş ölümden biri kanser nedeniyle’ ifadeleri kullanılmaktadır. Bu bir halk sağlığı sorunudur” dedi.

Yüceer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti: “Kanser istatistikleri neden yayımlanmıyor? Son beş yılda kanser nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısı kaç?”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer kimdir?

Malatya / Hekimhan – 1973, Hacı, Sultan.

Tıp Doktoru; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Ankara, Samsun ve Tekirdağ’da hekim ve işyeri hekimi olarak görev yaptı. Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği görevlerinde bulundu.
24, 25 ve 26. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve CHP Parti Meclisi Üyeliği yaptı. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilidir.

Orta düzeyde İngilizce bilen Yüceer, evli ve 2 çocuk annesidir.


29.12.2022 19:27:01