CHP’de İlçe Başkanlığı İçin 2 Aday Yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Örgütünün olağan kongresi 27 Ağustos Pazar Günü 12:30 – 18:30 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.

İlçe Başkanlığı için 2 aday yarışıyor. Niyazi Güneri ve Erol Şahin. Her iki aday da Sivas doğumlu.

Niyazi Güneri, 1965 Sivas Divriği doğumlu.  1983 yılından beri Pendik’te ikamet etmekte. Evli ve üç çocuk babası. Özel bir otomotiv ve beyaz eşya firmasının yetkili bayiliğini yapmakta. Sosyal sorumluluk kapsamında Divriği Sanayi ve iş İnsanları Derneği (DİVİSİAD) kurucu başkanı ve iki dönem başkanlık görevini yürüttü. Tüketici ve üretici haklarını korumak için kurulan DİVKOOP Kooperatifinin kurucu üyesi. Ayrıca Mengücek Vakfı yönetim kurulu üyesi. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Delegeliği 36. olağan kurultay delegeliği görevlerinde bulundu. 2019 yerel seçimlerinde Pendik Belediyesi CHP Meclis Üyeliği görevine seçildi. Pendik Belediyesi CHP Meclisi Grup Başkanvekili oldu.

Erol Şahin ise, 1974 Sivas doğumlu. İlkokulu Sivas’ta, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2001 yılında stajını tamamladı ve serbest avukat olarak çalışmaya başladı. İstanbul Barosunda çeşitli komisyonlarda görev yaptı. CMK servisinde bölge sorumluluğu görevleri üstlendi. Halen İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2.sinif öğrencisi. Meslek hayatı ile siyasi yaşamı da başladı. Parti içerinde seçim süreçlerinde komisyon başkanlığı yaptı. Yine 2015-2018 yılları arasında Hukuk ve Seçim islerinden sorumlu ilçe Başkan Yardımcılığı, 2020 2022 yılları arasında Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı ve yine aynı dönemde Hukuk ve Seçim işlerinden Sorumlu ilçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca Pendik İlçe Seçim kurulunda ve Pendik Kaymakamlığı İnsan Hakları komisyonunda CHP adına görevler aldı. Evli ve 2 çocuk babası.

İlçe başkanlık seçim sürecini bu göreve atanan ve halen ilçe başkanlığını yürüten Bayram Bekar yönetiyor.


14.08.2023 15:30:44