CHPli Köksal: “Vatandaşın AK Parti’ye güveni kalmamış”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, Emirdağ İlçesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir ortaya geldi.

Köksal, “Gittiğimiz her yerde görüyoruz ki, vatandaşın AK Parti'ye güveni kalmamış. Halkın iktidarında ülkemizi adaletle yöneteceğiz. Türkiye'yi ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP Vilayet Lideri Av. Yusuf Onur Seçme, Saadet Partisi Vilayet Lideri Beytullah Karataş, Dereçine Belediye Lideri Ömer Yıldız, CHP Milletvekili Adayları Fatih Aydın, Abidin Yağcı, CHP Emirdağ İlçe Lideri Barış Can, CHP Çobanlar İlçe Lideri Beytullah Cihan, CHP Bolvadin İlçe Lideri Ömer Çengel, CHP Vilayet İdare Konseyi Üyeleri, Saadet Partisi, DEVA Partisi, CHP gönüllüleriyle Emirdağ İlçesi'nde pazar esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Devir milletvekili genel seçimi için dayanak istedi.

“İktidarımızda işsizlik son bulacak, kişi başına milli gelir iki katına çıkacak”





Emirdağ İlçesi'nde de vatandaşların ağır ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Burcu Köksal, “İktidarımızda, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kalkınma stratejisiyle yatırım, istihdam, verimlilik ve teknoloji eksenli bir dönüşümle Türkiye’yi “Orta Gelir Tuzağı”ndan kurtarıp “Yüksek Gelirli Ülkeler” ortasında sağlam ve kalıcı bir pozisyona getireceğiz. Ekonomik istikrarları tahkim edecek, makroekonomik ve finansal istikrarı tesis edecek dengeli ve akılcı siyasetleri güçlü bir program çerçevesinde uygulayacağız. Enflasyonu iki yıl içinde düşük tek haneye kalıcı bir biçimde indireceğiz. Türk lirasına yine prestij ve istikrar kazandıracağız. Ortalama büyüme suratının yüzde 5’in üzerinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Beş yılın sonunda dolar cinsinden kişi başına ulusal gelirimizi en az iki katına çıkaracağız. Beş yılda en az 5 milyon ek, nitelikli ve insan onuruna yaraşır gelir sağlayan iş imkanı oluşturacak, işsizliği tek haneye indireceğiz.” dedi.

“Türkiye ithalata bağımlı olmaktan kurtulacak”

Millet İttifakı iktidarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası devirdeki haksız gelir ve servet transferi ile rant devşirmeye dayalı siyasetlere son vereceklerini kaydeden Köksal, “Gelirin bireyler, haneler ve bölgeler ortasında adil ve istikrarlı dağılımını sağlayacağız. Son yıllarda önemli biçimde berbatlaşan kamu mali istikrarlarını denetim altına alacak, borç ve faiz yükünün sürdürülebilir düzeylerde tutulmasını sağlayacağız. Verimlilik, yüksek katma kıymet ve rekabetçiliğe dayalı sektörel politikalarımızla üretim yapısını ithalata bağımlı olmaktan kurtaracak ve iktisadımızı sürdürülebilir bir dış istikrar yapısına kavuşturacağız. Memleketler arası döviz rezervlerini güçlendireceğiz. Türkiye’yi yine “Yatırım Yapılabilir Ülke” kredi notuna kavuşturacağız.” biçiminde konuştu.

Hibya Haber Ajansı


19.04.2023 14:04:20