Çiftçilerin Beklediği Haber Geldi!

Çiftçilerin beklediği müjdeli haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçilere tarımsal destek ödemelerin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci “32 milyon 651 bin 947 TL’lik tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

Çiftçilere destek ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere destek ödemelerine devam ediyor. Bakan Kirişci açıklamasında “32 milyon 651 bin 947 TL’lik tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Ödemeler kapsamında; Bakanlık 16 milyon 363 bin 857 TL Uzman Eller Proje desteği verdi. 9 milyon 590 bin 978 TL hububat, baklagil ve dane mısır desteği sağladı. 5 milyon 310 bin TL et regülasyon desteği oldu. Bunların dışında 1 milyon 387 bin 112 TL anaç koyun, keçi ilave geçer desteği yaptı.

32 milyon 651 bin 947 TL’lik tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.

Hayırlı ve bereketli olsun.#SenÜretYeterpic.twitter.com/HgMltTassh

— Prof.Dr.Vahit Kirişci (@VahitKirisci) August 12, 2022

Tarımsal destek başvurusu

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olmak gerekiyor. Eğer kaydınız var ise,�mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ne teslim etmeniz gerekiyor. Ancak ÇKS Kaydınız yoksa sisteme kayıt olmalısınız.

Dilekçeyi müdürlüğe teslim ettikten sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. İncelemelerden sonra şayet başvurunuz onaylanırsa destekleme ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz. Daha sonra banka hesaplarına destekleme tutarı aktarılıyor.

Mazot desteklemeleri ise güncel mazot fiyatının %50’si tutarında oluyor. Verilen desteklemeler ile birlikte çiftçinin aktif bir şekilde tarımsal faaliyetlere devam etmesi sağlanıyor.


12.08.2022 14:38:37