Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı’na 60’dan fazla ülke katıldı

3. Çin Memleketler arası Tüketici Eserleri Fuarı, 10-15 Nisan tarihlerinde Hainan eyaletinin Haikou kentinde düzenlendi. Çin’de salgının denetim altına alınmasından sonra düzenlenen birinci büyük kapsamlı memleketler arası fuarda 60’tan fazla ülke ve bölgeden 4 binin üzerinde eser sergilendi.

İsviçreli saat markası Romago’nun Asya-Pasifik CEO’su Cai Zongfu, “Fuara ikinci sefer katıldık. Evvelki fuarda da güçlü sonuçlar elde etmiştik. Bu fuarda iki saatin lansmanını yaptık. Eserin sergilenmesinin çabucak akabinde siparişlerin gelmesini beklemiyorduk.” diye konuştu. Cai Zongfu, Çin piyasasında büyük bir talep bulunduğunun altını çizdi.

Çin, şu an dünyanın ikinci büyük mal tüketim piyasası ve en büyük çevrim içi perakende pazarı pozisyonunda. Çin’in sonuncu tüketim harcamalarının GSYİH içindeki hissesi yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşiyor. Çin’in tüketim piyasası, yılın birinci çeyreğinde istikrarlı bir formda toparlandı. Perakende dalının performans endeksi, mart ayında şubat ayına nazaran 0,3 puan yükselerek yüzde 50,6’ya çıktı. Bu, çeşitli ülkelerden şirketlerin Çin piyasasına girmesi için daha fazla fırsat sağladı.

Tüketimde inovasyon, son fuarın anahtar sözlerinden biriydi. Çin, Dünya Fikri Mülkiyet örgütü tarafından yayınlanan 2022 Global İnovasyon Endeksi’nde 11. sırada yer alırken, Çin’in bu alanda kaydettiği süratli gelişme yabancı firmalar için teşvik edici oldu.





Farklı ülkelerden firmalar, Çin Milletlerarası Tüketici Eserleri Fuarı’nı yalnızca eserlerini sergileyecekleri bir yer değil, gelecek için fırsatlar yaratan kıymetli bir platform olarak görüyor.

Çin Memleketler arası Tüketici Eserleri Fuarı’nın birinci sefer düzenlendiği 2021 yılından bu yana git gide daha fazla şirket Hainan'a yerleşti ve adanın milletlerarası turizm ve tüketim merkezi olma sürecine katıldı.

Farklı ülkelerden işletmeler, Çin'in açık ve kapsayıcı yüksek nitelikli iş ortamını ve başta Hainan Hür Ticaret Limanı’nın dışa açıklığı olmak üzere Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Paydaşlık Mutabakatı kapsamında ortaya koyulan çeşitli tedbirleri yeni gelişme fırsatları getirecek adımlar olarak görüyor.

Çin, bu yıl da yüksek düzeyli dışa açılmayı ilerletmeye devam ediyor. Uygulanan tedbirlerin, yabancı şirketlere daha büyük gelişme potansiyeli ve daha muteber gelişme ortamı sunması bekleniyor.

Wu Qian, CRI Haber Merkezi

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı


15.04.2023 19:20:12