“Çin’in ekolojik medeniyet inşası, güzel bir tablo çiziyor”

Çin hükümetinin bu yılki çalışma raporunda geçen 5 yıldaki ekoloji müdafaa çalışmaları gözden geçirildi.

Raporda, ekolojik ortam muhafaza çalışması güçlendirilerek, yeşil ve düşük karbonlu gelişme anlayışında ısrar edildiği belirtildi. Bunu takip eden memleketler arası topluluk, ekolojik medeniyet inşasının Çin’de derin tesir yarattığını, Çin’in ekolojik ortamında besbelli değişiklik meydana geldiğini ve insan ile tabiatın uyumlu halde bir ortada yaşadığı bir geleceği çizdiğini savunuyor.

Uluslararası Yenilenebilir Güç Ajansı Genel Yöneticisi Francesco La Camera, Çin’in iklim değişikliğiyle çaba gayretleri, ekonomik büyüme ile etraf müdafaa ortasında istikrar kurma ve böylelikle sürdürülebilir gelişme gerçekleştirme arayışının farkında olduklarını belirtti. Çin’in 2060 yılında karbon nötrlüğü gerçekleştirme dahil tüm amaçlara ulaşacağını somut adımlarla kanıtladığını ve buna tam itimat beslediklerini lisana getirdi.

Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Enstitüsü eski lideri Scott Vaughan, Çin’in ekolojik medeniyet inşasında kendisinin liderlik gücünü gösterdiğini belirtti.





Vaughan, Çin başkanlarının çağdaşlaşma, kaliteli gelişim ve yeşil büyümenin birbirine uyumlu olduğu bildirisini verdiğini, bunun kıymetli bir bildiri, birebir vakitte Çin’in somut adımı olduğunu tabir etti.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı


08.03.2023 13:34:03