Çocuk Girişimciler Çarşısı, bu sefer depremzede çocuklar için açıldı

Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 8-14 yaş çocukların, girişimciliği öğrenmesi, ticari ahlakın yerleşmesi, eskinin kıymetlendirilmesi, geri dönüşüm şuurunun artırılması hedefiyle başlattığı Çocuk Teşebbüsçüler Çarşısı’nın ikincisi bu sefer depremzede çocuklar için açıldı. Tuzla Marina’da iki gün sürecek çarşının açılışını çocuklarla birlikte yapan Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, Çocuk Teşebbüsçüler Çarşısı’nda yapılan satışlardan elde edilen gelirlerin deprem bölgesinde yaşayan çocuklara gideceğini söz ederek, “Buradaki elde edilecek kazançlarla deprem bölgesindeki depremzede çocuklarımıza da katkı sağlayacaklar. Bu da sosyal sorumluluk ve insani açıdan önemli bir şeydir. Bu açıdan da bakıldığında aslında projenin birçok yönü var” dedi.

Öğrencileri konutlarında kullanmadıkları muhtaçlık fazlası eşyalarını, Tuzla Belediyesi tarafından kendilerine fiyatsız olarak tahsis edilen stantlarda satışa sundular. 500 çocuğun katıldığı çarşıda satışlardan elde edilen gelirler, Tuzla Belediyesi tarafından çarşı girişine konulan kumbaralara atılarak, depremzede çocuklara ulaştırılacak. 2 gün sürecek Çocuk Teşebbüsçüler Çarşısı, Tuzla Marina’da ziyaretçilerine açık olacak. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alisreisoğlu da çarşıyı gezerek çocuklarla sohbet ettiler.





“Çocuk Girişimciler Çarşısı, aslında bir tecrübe kazanma, bir deneyimleme laboratuvarıdır”

Etkinlik hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Lideri Şadi Yazıcı, “Bugün teşebbüsçü çocuklarımızlayız. İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzle 2’nci kere düzenlemiş olduğumuz Çocuk Teşebbüsçüler Çarşısı aslında bir deneyim kazanma, bir deneyimleme laboratuvarıdır. Çocuklarımızı hayata erken başlatan bu proje ile onlara bir malın, eserin bedele çevrilmesini, teşebbüs ve ferdî gelişimlerini amaçlıyoruz. Birebir vakitte buranın özelliği, kendisinin sahip olduğu eski bir eşyayı, eserini öbür birilerine verebilmek ve o diğer birisine verirken de bunu en yeterli halde ekonomik bedele çevirebilmek. Lakin bir diğer özelliği ise ikinci sefer kullanıma geçen her bir eser demek, güç tasarrufu demektir. Bu da dünyanın daha sürdürülebilir olması demektir” açıklamasını yaptı.

“Buradaki elde edilecek kazançlarla deprem bölgesindeki depremzede çocuklarımıza da katkı sağlayacaklar”

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Buradaki elde edilecek çıkarlarla deprem bölgesindeki depremzede çocuklarımıza da katkı sağlayacaklar. Bu da toplumsal sorumluluk ve insani açıdan değerli bir şeydir. Bu açıdan da bakıldığında aslında projenin birçok istikameti var. Katılan bütün öğrencilerimize ve Ulusal Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımıza daha sürdürülebilir bir gelecekle daha yaşanabilir bir geleceği, kişisel gelişimlerini en güzel noktaya kadar geliştirmiş bir dünyayı daima birlikte kuracağız. Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu Sıfır Atık projesi için de çok kıymetli bir katkı sağlaması bizim için dünyaya armağan edilecek bir adım olduğunu da düşünüyor, herkese iyi olsun diyorum.” diye konuştu.

Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, “Bu çarşının faydasını, çocuklarımızın karakterlerine ve gelişimlerine katkısına olan inancımla heyecan taşıyorum. Bunu paylaşmak istiyorum. Bu fuar kendi oyuncaklarını birbirlerine satarak girişimcilik ruhunu geliştirsin diye başladı” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


31.03.2023 16:34:03