Çocuklar ve anneleri ahtapot atölyesinde buluştu

Bornova Belediyesi bünyesinde gereksinim sahibi ailelerin çocuklarına fiyatsız hizmet veren 8 Çocuk Oyun Aktivite Merkezi, 36 – 72 ay ortasındaki çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Naldöken Mahallesi’nde bulunan merkezde çocuk gelişim uzmanları eşliğinde gerçekleşen aktifliğe çocuklarıyla birlikte katılan bayanlar rengarenk yün yumakları ile ahtapot yapmayı öğrendi.

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri ile çocukların okul öncesi eğitimine takviye olmak ve annelerin toplumsal hayatın içine daha çok yer alarak kendilerine vakit  ayırmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, “Uzmanlarımızın verdiği eğitimlerin yanında minik Bornovalıların anneleri ile de kaliteli zaman geçirmesini istiyoruz. Bu amaçla da aile etkinlikleri düzenliyoruz”dedi.

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezlerinde, çocukların toplumsal ve fiziksel gelişimlerini sağlamalarına yardımcı olacak oyun ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Çocuk Gelişim Uzmanları ile bir arada yardımcı öğretmenlerin de vazife yaptığı merkezlerde çocuklara psikomotor, toplumsal, duygusal, bedensel ve öz bakım gelişimleri konusunda da dayanak olunuyor. Bornova Belediyesi bünyesinde merkezler Doğanlar’da 2 adet olmak üzere, Evka-3, Altındağ, Mevlana,  Serintepe, Atatürk ve Naldöken Mahalleleri’nde de hizmet veriyor.

Hibya Haber Ajansı


16.03.2023 10:06:13