Cumhurbaşkanı adayları İnce ile Oğan bir araya geldi

Memleket Partisi Genel Merkezinde yapılan görüşme yarım saat sürdü. Görüşmenin akabinde gazetecilerin karşısına çıkan her iki Cumhurbaşkanı adayından evvel Sinan Oğan kelam aldı. Cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi İnce’ye teşekkür ederek kelamlarına başlayan Oğan şöyle konuştu:

“Öncelikle Sayın İnce’ye nazik kabulleri için teşekkür ediyorum. Kendisinden seçim güvenliği ile ilgili randevu talep etmiştik. Kabul ettiler. Daha evvel de Sayın Kılıçdaroğlu'dan tekrar birebir içerikte randevu talebimizi kabul görmüştü. Bundan sonra, şayet seçim güvenliği kendisini ilgilendiriyorsa, endişelendiriyorsa, bu hususta bir işbirliğine açıksa Sayın Erdoğan’dan da randevu talep edeceğiz. Randevu verirse Sayın Erdoğan'dan da tıpkı içerikle görüşme talep edip, görüş vermeye gideceğiz. “

“Endişelerimiz var”

Oğan, “Türkiye'deki 20 yıllık iktidarın bir seçim daha kazanması için rastgele bir kaidenin olduğu kanaatinde değiliz” diyerek, “Bizim bu mevzuda çok önemli tasalarımız var. Bu iktidarın elinde bir tek avantajlı durum var. O da sandıklarda ve biraz sonra sıralayacağım başlıklarda. İktidarın elinde bir avantaj olması birinci endişelendiğimiz husus.” halinde konuştu.





Konuğunu Memleket Partisinin giriş kapısında karşılayan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’de rakibi Sinan Oğan’a “Vallahi BaBaLa da işiniz sıkıntı tabi. 7 saat sürdü bizim çekim 7 dakikalık fragmanında yanlış algılar olabilir. Lakin tamamını izlediklerinde çok güzel bir programdı. Çok zorluyorlar” dedi.

“Oğan’ın kaygılarına katılıyorum”

İnce, Oğan’a tasalarından ötürü katıldığını belirterek, “Gerek seçmen listeleri ile ilgili, gerek sandık güvenliği ile ilgili bütün telaşlarının altına imzamı atıyorum. Ve aylardır adeta yalvarırcasına bütün muhalefete davetlerde bulundum. “Gelin şu seçmen listelerini inceleyelim. İçinde ne kadar Suriyeli var? Ne kadar Nijeryalı var? Bunları görelim! Ne kadar Afgan var? Fakat bir yanıt alamadık. Ne yazık ki, artık sandık güvenliği ile ilgili yaklaşık 200 bin'e yaklaşan bu sandıkla ilgili de daima çağrılarımız oldu. Memleket Partisi olarak, yasa gereği sandık şurasına gözlemci veremiyoruz.” diye konuştu.

“400 bin dolar ile bu ülkenin yazgısıyla kimse oynayamaz”

Yabancıya mülk satışı konusuna da değinen İnce, “Yani 400 bin doları vereceksin, Türk vatandaşı olacaksın. Geleceğimizde kelam sahibi olacaksın. Bu türlü bir şey yok, bu türlü bir dünya yok. Evvel vatandaşlık verilmez, evvel oturma müsaadesi verilir. Türkiye'de her şeyin fiyatı artıyor. Bir tek Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlığının fiyatı azalıyor. 400 bin dolar verdiği vakit, dedelerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bizimle tıpkı haklara sahip. Bunu derhal durduracağız. Bizim kelamımız olsun milletimize 400 bin dolar ile bu ülkenin mukadderatıyla kimse oynayamaz.” tabirlerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Bu görüşmeler sonunda partiler ortasında ortak bir kurul kurulabilir mi? halindeki sorusunu her iki cumhurbaşkanı adayı şu formda yanıtladı:

“İş birliğine açığız”

Oğan, “Bizim açımızdan bir sakınca yok. Esasen görevlendirdiğimiz arkadaşlar görüşecekler. Şayet Memleket Partisi ve sayın İnce açısından da bir sakınca olmazsa, üçlü ve Sayın Kılıçdaroğlu açısından sakınca olmasa o ikili görüşmeler üçlü görüşmeye dönük sağlam da bir kurul olabilir.” dedi.

İnce ise “Hiçbir zahmetimiz yok. Sandık güvenliği konusunda her türlü işbirliğine açığız. İster Memleket Partisi'nin müşahitleri olarak, ister sandık şurasında kişi oturtma hakkına sahip partilere, partinin ambleminin altına girmek koşuluyla dahi olsa, her türlü işbirliğine açığız.” cevabını verdi.

Hibya Haber Ajansı


15.04.2023 18:20:03