Cumhurbaşkanı Erdoğan: “1 yılda kalıcı konutları bitirip teslime edeceğiz”

Erdoğan'ın konuşmasından kimi satır başları şöyle:

Deprem bölgesindeki çalışmalar

“11 vilayetin tamamında da gerek temel atmalar gerek konut teslimler, köy konutlarının teslimleri bunlar devam ediyor. Ben vatandaşlarımdan 1 yıl üzere bir müddet talep ettim. Bu 1 yıl içerisinde de inşallah biz konutları hızla bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Etraf Şehircilik Bakanlığımız ağır bir çalışmayı devam ettiriyor. Bir taraftan enkaz kaldırmalar var. Bir taraftan yer etütleri yapılıyor. Tüm bunlarla birlikte de şu anda adımlarımızı atıyoruz.

Şehir hastaneleri sorusu

Değerli arkadaşalr kent hastaneleri biliyorsunuz geçmişte özelliklede Sayın Kılıçdaroğlu’nun SSK’nın genel müdürü olduğu vakit oradaki rezaleti oralardaki maalesef rehin rehine alma periyotları. Merhum Savaş Ay’ın bir programında izlediğimiz Kılıçdaroğlu’nun genel müdür olduğu devir. O vakit bu hastanelerin hali ortadaydı. Bütün her taraf pislik içerisinde. Rezillikti.

Şu anda benim kent hastanelerimizde bir kez vatandaşımın huzuru var. Vatandaşımın bu hastanelerde tertemiz pırıl pırıl. Bu hastaneye galen içeri girdiği vakit huzur buluyor. Huzur bulmayla birlikte de daha şifayı bulunduğu yerde yakalıyor. Dünyada biz artık sıhhat kesiminde bütün benim diyen ülkelerin hastaneleriyle yarıştayız. İstanbul’da Çam Sakura hastanemizin durumu ortada, Ankara’da Etnik olsun bütün bu hastanelerimiz ortada. Vatandaşım girdiği vakit hastaneye hamdolsun. Yatmadan şifayı buluyor. Bundan sonraki süreçte de öncelikle büyükşehirde birer tane olmak üzere yaygınlaştırarak bu kent hastanelerimizi devam ettireceğiz.

Bu hastanelerin büyük bir kısmında sismik izolatör kuruluyor. Bunuda yaygınlaştırıyoruz. Bundan sonraki yatırımalrımızda da bunlara hassasiyet göstereceğiz.”

Hibya Haber Ajansı


14.04.2023 14:34:08