Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar’da 97 tesisin açılışını yaptı

Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal İrade Meydanı’nda Bağcılar Toplu Açılış Töreni düzenlendi. Bakanlıklar ile Bağcılar Belediyesi’nin yaptığı tesislerin açılış törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe, Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir, Esenler Belediye Lideri Mehmet Tevfik Göksu da katıldı.

Toplam fiyatı 3 milyar 412 milyon TL

Vatandaşları selamladıktan sonra yaptığı konuşmada; tek bir açılış töreniyle farklı alanlarda pek çok yatırımı vatandaşın istifadesine sunduklarını söz eden Erdoğan, “Belediye hizmet binasından hükümet konağına, sivil toplum kuruluş bağlantı merkezinden yaşlı hayat merkezine, kentsel dönüşüm projelerinden eğitim tesisleri ve ibadethanelere, park, bahçe ve caddelerden Şehr-i Bağcılar Sitesi'ne kadar tam 97 kalem yapıtı bugün resmen hizmete açıyoruz. Toplam fiyatı 3 milyar 412 milyon lirayı geçen tüm bu eser, hizmet ve yatırımların ilçemize güzel olmasını diliyorum. Bu yapıtların Bağcılar'a kazandırılmasına vesile olan belediye liderini ve grubunu tebrik ediyorum. Abdullah Özdemir'in dinamizmiyle heyecanıyla samimiyetiyle sizlere aşkla hizmet ediyor. Bakın biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz de kendisini destekliyoruz ve Bağcılar’ı asla ihmal etmiyoruz. Çünkü Bağcılar, bizim gözbebeğimiz olan ilçelerimizdendir. Birinci yola çıktığımız andan itibaren bize çok güçlü takviye veren Bağcılar'ın kalbimizde farklı bir yeri var” dedi.

Bağcılar, toplumsal belediyecilikte referans alınan bir konumda

İstanbul'da, AK Parti'nin gönül belediyeciliği anlayışının vücut bulduğu ilçelerimizin birisinin Bağcılar olduğunu da lisana getiren Erdoğan şöyle devam etti:

“Yıllarca yazgısına terk edilmiş, sahipsiz bırakılmış ilçemizin çehresini yaptığımız yatırımlarımızla büsbütün Allah'a hamdolsun değiştirdik. Kuruluşundan bu yana geçen 30 yıllık sürede Bağcılar'a hepsi birbirinden değerli sayısız eserler kazandırdık. Bugün Bağcılar toplumsal belediyecilikte referans alınan bir pozisyona geldi. Biri imal başkası proje basamağında olan iki büyük millet bahçemizi de tamamlayarak, ilçemizin yeşil alan kapasitesini de ne yapacağız? Arttıracağız. Çünkü yeşil apayrı. Üçyüzlü metromuzun çabucak yanındaki 65 bin metrekare alana sahip Bağcılar Millet Bahçemizi inşallah yıl sonuna kadar hizmete alacağız.”

Yatırımlarımıza sürat kesmeden devam ediyoruz

97 yapıtı ilçeye kazandırmış olmanın memnunluğunu daima birlikte yaşadıklarını söyleyen Özdemir ise şöyle konuştu:

“Sokaklarında top koşturduğum, okullarında okuduğum ve çok sevdiğim Bağcılarımıza genç yaşta hizmet etmeyi bana nasip eden Yüce Rabbime hamd ediyorum. Cumhurbaşkanımızın da sözüyle Bağcılar, Ak Parti belediyeciliğinin okuludur. Bu okul bugün 30’uncu yılını doldurdu. Bu hizmet kervanının devamı olarak bugün Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 97 tesisin açılışını yapıyoruz.”

Şehr-i Bağcılar’ın hak sahiplerine anahtarları teslim edildi

Konuşmaların akabinde Erdoğan, Bağcılar Belediyesi Hizmet Binası, Bağcılar Hükümet Konağı, okullar, spor kompleksleri, ömür merkezleri, park ile ibadethanelerden oluşan 97 tesisin toplu açılışını yaptı. Törende kentsel dönüşüm kapsamında yapılan ve 822 daireden oluşan Şehr-i Bağcılar’ın hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Erdoğan’a seccade ikram edildi

Törende Özdemir tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seccade ikram edildi. Seccadeyi kaldıran Erdoğan, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunarak, “Bu seccade ayakkabılarla basmak için değil. 15 Mayıs'ta inşallah şükür namazını bu seccadede kılabiliriz” tabirlerini kullandı.

E-Spor Merkezi, gençlerin ikinci adresi olacak

Açılan tesisler ortasında en çok dikkat çekenler ise yaşlılar için Yaşlı Hayat Merkezi, engelliler için de Türkiye'nin birinci duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu ve gençler için yapılan E-Spor Merkezi oldu. Dijital Çağın'ın sporu olarak tanımlanan E-spor alanında oyuncuların yetiştirileceği, ulusal ve memleketler arası turnuvaların yapılacağı Bağcılar Belediyesi E-Spor Merkezi, Türkiye'nin en büyük e-spor merkezi olacak. Çağdaş bir halde tasarlanan binada profesyonel e-spor oyuncularının eğitimi ve ulusal ve milletlerarası turnuvalar yapılabilecek.

Ulu çınarların kaliteli vakit geçireceği özel bir mekan

5 katlı inşa edilen Yaşlı Ömür Merkezi’nde ise nesillerin kaliteli vakit geçireceği çağdaş bir tesis olarak ilçeye kazandırıldı. Ulu çınarlar her türlü donanıma sahip çağdaş tesiste sakin, rahat ve huzurlu bir ortamda hoşça vakit geçirecekler.

Türkiye’nin birinci duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu

Türkiye’nin birinci duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzunda ise uzman ergoterapist ve fizyoterapistler tarafından 2 – 60 yaş kümesindeki bütün engellilere; duyu bütünleme eğitimi, su içi terapi, antrenman ve hür yüzme eğitimi verilecek. Tedavi hizmetinin yanında yetenekli engelliler de lisanslı yüzücü olarak yetiştirilerek Paralimpik müsabakalara hazırlanacak. 30 dakika olarak belirlenen terapi sürecinde havuzun çocukların gözünde güvenli ve eğlenceli kılınması ismine yüzen su topları, basket potası seti, futbol kale setleri ve buna benzeri birçok gereç bulunuyor. Özellikle otizm ve zihinsel mani kümelerinin yanlışsız yöntem ile nörogelişimsel bozuklukların büyük bir ölçüde uygunlaşması sağlanacak.

Hibya Haber Ajansı


02.04.2023 22:04:03