Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Özer ve depremzede çocukları kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Biraz evvel beraberce boğazdan uğurladığımız Anadolu gemimiz üzere birçok projeyi ülkemize kazandırmak bizi çok sevindirdi. Elbette hayatın akışı içinde muvaffakiyetler ve kazanımlar kadar afetler ve ne yazık ki kayıplar da yaşanabiliyor. Geçtiğimiz şubat ayında yaşadığımız deprem felaketlerinde işte bu türlü bir ıstırap yaşadık. Hayatını kaydeden 50 binin üzerindeki vatandaşımız geride sevdiklerini bıraktı. Sizlerin de içinde bu zelzelelerde yakınlarını, tanıdıklarını kaybedenler var. Ebedi aleme göç eden bu kardeşlerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz ve milletimiz, zelzelenin yaralarını sarmak, geride kalanlara sahip çıkmak için tüm imkanlarını seferber etti.

Milletimiz birçok badireyi, saldırıyı, afeti bilhassa birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sarılarak geride bıraktı. Allah’ın müsaadesiyle 6 Şubat zelzelelerinin izlerini de tıpkı biçimde sileceğiz. Sizlerden milletimizin size olan inancını, bilimin ve kıymetlerimizin ışığında kendinizi en âlâ biçimde yetiştirerek, güçlendirmenizi istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı bir sefer daha tebrik ediyorum, sizlerin nezdinde milletimizin tüm çocuklarını gözlerinden öpüyorum.

Sayın Bakanıma çok teşekkür ediyorum ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı vesilesiyle birebir vakitte aramızdaki depremzede yavrularımız, onların tüm kabul merasiminde hepsinin gözlerinden öpüyorum. Annelerine, babalarına çok selamlar. Derslerinde muvaffakiyetler diliyorum. Ülke idaresinde de muvaffakiyetler diliyorum.”

Bakan Özer’in açıklaması şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanım kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Her vakit hükümetlerimizde en büyük bütçeyi eğime, gençlere verdiniz. Onların eğitime erişmesi için her türlü takviye verdiniz. Bilhassa toplumsal siyasetler, fiyatsız kitap dağıtımı, yardımcı kaynaklar, burslar, fiyatsız yemekler üzere eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili çok değerli takviyeler sağladınız. Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ismine eğitime vermiş olduğunuz takviyelerden ötürü çok teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı


23.04.2023 13:50:03