Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de

Erdoğan'ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“İnşallah cuma günü kavuşacağımız Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyorum.

Bugün Denizli'de sizlerle bir ortaya gelerek ikili bayram yapıyoruz. Ocak ayında uzunca ortanın akabinde tekrar sizlerle hasret gidermiş, kucaklaşmıştır.

Karşımdaki şu süper tabloyu görünce inanıyorum ki, 14 Mayıs'ı sizler silme götüreceksiniz AK Parti'yle. Biz Denizli ziyaretimizden 10 gün sonra yaşadığımız 6 Şubat sarsıntısıyla uzunca müddettir tüm dikkatimizi, vaktimizi, gücümüzü deprem yaralarının sarılmasına verdik.





Bu ortada 6'lı masa 7'li oldu. İki belediye liderini da eklediler. Ne oldu, Dokuz. Nihayet Bay Bay Kemal'i aday olarak ilan etmeyi başardılar.

Masanın adayının muhakkak olmasıyla birlikte PKK ve FETÖ yöneticileri de bu isme dayanak vermek için saklandıkları inlerden başlarını çıkarmaya başladılar. Kandil'den tehdide başladılar.

Cudi, Gabar, Tendürek, Besler deresinden artık İHA, SİHA, Akıncılarımızın onları o inlerde bombalamasına tahammül edemediler.

Şimdi de ne diyorlar, gelince bu İHA, SİHA'ları, Akıncılar'ı satacaklar mış? Sen kimsin? Neyi satıyorsun? Evvel kendine gel. Bunların savunma sanayi diye bir kederi yok. İşte TCG Anadolu uçak gemimiz.

Sarayburnu'nda 30 bini aşkın insan ziyaret etti. Herkes coşku içinde. Cumhurbaşkanına teşekkür ediyor. Bu mutluluğa maalesef tahammül edemeyenler var.

Amerika'dan Avrupa'ya ülkemize ve milletimize diz çöktüren emperyalistler Bay Bay Kemal'in yanında saf tuttu. Biz her zamanki üzere Allah'a dayanarak, milletimize güvenerek, Cumhur İttifakı'ndaki hasbi ortaklığımızla yola revan olduk.

Milletimizin gösterdiği teveccüh istikametimizin doğruluğunun işaretidir. Biz kimileri üzere yıkmaya değil; inşa etmeye geldiğimiz için milletimizin huzuruna elimizin boş çıkmadık.

Biz dersimize düzgün çalıştık. Çok çalıştık, güzel hazırlandık. Artık de inşallah 14 Mayıs'ta ben vatandaşlarımla birlikte bunları sandığa gömeceğiz. Tüm bu hazırlıkları yürütürken deprem bölgesini de asla ihmal etmedik.

Bakanlarımız birinci günden beri gece gündüz alanlarda. Biz de felaket gününden beri her vilayetimizi tekraren ziyaret ettik.

Çalışmaların her adımını şahsen yerinde gördük. 650 bin yeni konut yaparak sarsıntıda yıkılan kentlerimizi en kısa müddette ayağa kaldırmak emelimizdir. İnşallah bu maksada ulaşacağız.

Depremin üzerinden şimdi 2,5 ay geçmemişken inşallah bayramın ikinci günü imali tamamlanan birinci köy konutlarını teslim edeceğiz. Ülke genelinde yürüteceğimiz afetlere dirençli kentler projeleriyle ilgili hazırlıkları da süratle sürdürüyoruz.

Bayram günü İstanbul'da bununla ilgili müjdemiz olacak. Son 20 yılda ülkemizi asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla tanıştırmış bir iktidarız.

Hem demokrasimizi geliştirmeye, yeni yatırımlarla kalkınmayı hızlandırmayla yönelik pekçok projemiz seçim beyannamemizde var. Bu ülkenin 85 milyon vatandaşı hangi kökenden, inançtan, meşrepten olursa olsun birebir büyük ailenin birer ferdidir.

Aile bizim için kutsal. CHP LGBT'leri besleyebilir. CHP terör örgütünün parlamentodaki uzantısı HDP'yle bir arada bunlar LGBT'cidir. Bunlardan LGBT'ye muhalif bir kelam duydunuz mu? ÂLÂ Parti'den bir kelam duydunuz mu? Pekala masanın etrafındaki öbür yavrucuklardan bir kelam duydunuz mu? Zira bunlarda aile kutsiyeti diye bir şey yok.

Dünyada ve ülkemizde aile kurumunu yıkmaya, çocuklarımızı ve gençlerimizi sapkın akımların pençesine yönelik kampanyalar sürat kazandı. Ailemizi ve evlatlarımızı maddi ve manevi önlemlerle koruyacağız.

Ülkemizin doğalgaz ve petrol gelirlerinden kuracağımız Aile ve Gençlik Bankası bunun birinci adımı olacak. Aile Kalkanı programıyla konut hanımları, çocuklarımıza gençlerimize takviye vereceğiz.

İlk müjdemiz mesken hanımlarına. Mesken hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. İkinci müjdemiz gençlerimize. Eğitimlerinden iş kurmalarına, evliliklerine kadar her kademede gençlerimizin yanında yer alıyoruz.

Evlenmek isteyen gençlerimize faizsiz 150 bin lira kredi vereceğiz. Gençlerimiz maddi kahra düşmeden kolaylıkla altından kalkabilecekleri kaidelerle yuvalarını kurabilecek. Her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını temin edeceğiz. En az bir bireyinin çalışmadığı aile bırakmayacağız.

İstihdam edilen kişinin gerekirse sigorta primini, gerekirse maaşının bir kısmını devlet olarak biz karşılayacağız. Eski Türkiye'de iki anahtar vaadiyle gelip, insanlarımızı ellerindeki anahtarlarından da edenler vardı.

Mazide kaldığını sandığımız bu zihniyet hortladı. 'Şu kadar milyar dolar buldum, ülkeye getireceğim' diyor. Gerisine bakıyorsun ülkeyi Londra'daki tefecilere teslim etme niyeti çıkıyor.

Bay Bay Kemal bu Londra'nın tefecilerinin işi gücü yok da sana niçin bu kadar parayı versin? Kaldı ki bunlar tefeci, bu işleri çok güzel bilir. Bay Bay Kemal bu 200 milyar doları getirdin de nereye boca ettin? Nerede bu para? Madem getirdin, haydi söyle bakalım yerini, adresini söyle, bilelim.

Hayatı bu adamın palavra. Londra'nın tefecileri bu kadar aptal mı? Sen kimi burada aptal yerine koyuyorsun. Türk milleti senin bu palavralarına inanmaz. İnşallah 14 Mayıs'ta sana gereken dersi verecek. Ülkemizi 21 yılda 3,5 trilyon yatırıma kavuşturduk.

Hiçbir pürüz, tuzağın bizi engellemesine müsaade vermedik. Artık yeni bir seçimin, yani yeni bir tercihin, yeni bir yol ayrımının arefesindeyiz.

14 Mayıs inşallah Bay Bay Kemal'in siyasi mevta olduğu, yanındakilerin siyasi mevta olduğu gün olacak. Cumhuriyetimizin yeni asrına ismini verdiğimiz Türkiye Yüzyılı'nı kime emanet edersiniz?

Gözünüzün ışığı evlatlarınızın istikbalini kime emanet edersiniz? Ülkenizin siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik gücüyle dünyada hak ettiği yeri alması için kime güvenirsiniz?

Denizli bugüne kadar daima yanımızda yer aldı. İnşallah 14 Mayıs'ta Denizli'den yeniden rekor bir takviye bekliyorum. Denizli'nin tüm milletvekillerini AK Parti'ye vermeye hazır mıyız? Öyleyse durmak yok.

Biz 21 yıldır yalnızca eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkemizin asırlık eksiklerini bu sayede tamamladık. Kentlerimizin ayaklarındaki geri kalmışlık prangalarını bu biçimde kırdık. Son 20 yılda Denizli'ye de bugünün sayılarıyla 70 milyar yatırım yaptık. Bunlar ne yaptı pekala? İzmir bunlarda değil mi? İzmir Belediyesi'nde sesini duyduğunuz yatırım var mı? Yağmurlar yağdığında her tarafı sel alıp getiriyor, Körfez'de kokudan geçilmiyor.

İlkevim projemiz kapsamında Denizli'de 3 bin 150 konut inşa edeceğiz. Vilayet işyerim projemiz çerçevesinde 300 işyerini esnaf kardeşlerimize vereceğiz. İnşası devam eden Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu'nu inşallah seneye bitiriyoruz. Bu otoyolun bitmesiyle Denizli ile kıymetli turizm merkezleriyle ortası yakınlaşacakır.

Denizlili çiftçilerimize 4 milyar lira meblağında ziraî dayanak sağladık. Denizli ve 15 ilçesine doğalgaz arzı sağladık. Saatlerce saysak bitmeyecek eserlerimizle Denizli'yi Türkiye Yüzyılı'na hazırladık.

Yarın Karadeniz doğalgazını ateşliyoruz. 14 Mayıs'ta vereceğiniz takviyeyle Türkiye Yüzyılı'nı da birlikte inşa edeceğiz. İçeride ve dışarıda pusuda bekleyen ne kadar ülke ve millet düşmanı varsa ellerini ovuşturmaya başladı. İnsanlarımızın günlük hayatta yaşadıkları badirelerin da farkındayız.

Bunlar takviyesi Kandil'de terör örgütünün baronlarından alıyor. Bay Bay Kemal bu teröristlerle birlikte. Meral Hanım kimlerle bir arada? Bu teröristlerle birlikte, HDP'yle bir arada. Hani siz onlarla birlikte birebir masaya oturmazdınız? Ne oldu? Ne kadar çabuk anlaştınız.

Bu teröristlere benim milletim 14 Mayıs'ta yol vermez. Bunlar Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimi öldürenler değil mi? Bu Selo şu anda içeride değil mi? Bay Bay Kemal de, başkaları de 'çıkaracağız' diyor. Terörist başını da çıkarcaklarmış. Bu ülke ne vakitten beri teröristleri koruyan ülke hale geldi. Benim ülkem asla teröristleri koruyan bir ülke değildir.

FETÖ'cüler, PKK'lılar lakin AK Parti iktidarında yola gelmişlerdir. Avrupa, Batı, hepsi dört gözle 'acaba Erdoğan nasıl gider' bunu bekliyor. Erdoğan'ın Cumhur İttifakı ile birlikte nasıl dimdik ayakta durduğunu 14 Mayıs'ta siz göstereceksiniz.

Ben size inanıyorum, size güveniyorum. 14 Mayıs'ta da bunu başaracağımızı biliyorum. Artık Togg'umuzu yaptık mı? TCG Anadolu'muzu yaptık mı? Bizim davamız büyük. Biz soğanı masanın üzerine koyar, yumruğumuzu vurur ve soğanı da o denli yemesini biliriz.

Bu ülkede ne soğan ne patates ne salatalık kaygısı var. Bu ülkede keder olan ne varsa biz onları çözdük. Biz geldik 78 üniversite vardı. Artık 208 üniversitemiz var. 81 vilayetin tamamında üniversite var.

Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Çağdaş olmak bu, uygar olmak bu. 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Artık 28 bin 500 kilometre hamdolsun yolumuz var. Seçildiğimiz vakit birinci iş Aydın-Denizli yolunu 105 kilometre o vakit kararı verdik ve yaptık.

Sağlıkta attığımız adımlarla kent hastanelerin halini görüyorsunuz değil mi pırıl pırıl. Benim vatandaşım bu hastanelere gittiğinde 'Devletimizden Allah razı olsun' diyor.

İstanbul'da Çam Sakura, o Kovid devrinde yaşadıklarımız. Eğitimde, ulaşımda, sıhhatte bu. Biz yaparız. Kelam verdik mi yaparız. Togg'umuz yollarda. Bütün bunlarla birlikte şu anda TCG Anadolu o da Sarayburnu'nda.

Sizlerin bu kararlılığı ve coşkusu sandığa kadar sürdüğü surece Allah'ın müsaadesiyle kimse bu ülkenin tekerine taş koyamaz. Bu hislerle bir sefer daha hepinizi sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Bayramınızı tekrar tebrik ediyorum. Kalın sağlıcakla…”

Hibya Haber Ajansı


20.04.2023 00:06:12