Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ’da iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Asrın felaketi 6 Şubat sarsıntıları sebebiyle buruk girdiğimiz bu ramazan ayını deprem bölgesindeki kardeşlerimizle birlikte geçirmeye itina gösteriyorum. Bugün Allah kabul etin. Onuncu orucumuzu tuttuk. Daha evvel Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis’teki kardeşlerimizle iftar açtık. Daima deprem konutlarımızın binlercesinin temelini attık hem de ramazan sevincini afetzede vatandaşlarımızla birlikte yaşadık. Artık de Cumhur İttifakı olarak siz kardeşlerimizle bir arada olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize başka farklı teşekkür ediyorum.

Ülkemizin dört bir yanında milletimizin iftar sofralarını, komşularından ve yakınlarından başlayarak yoksul fukara, garip gurabaya açtığını görüyoruz. Bilhassa asrın felaketiyle uğraş ettiğimiz bu sıkıntı günlerde insanımız, yardımlaşmanın kitabını adeta yine yazıyor. O denli ki hayırseverlerimiz bu ramazan her zamankinden daha cömert. Vakıf ve derneklerimiz bu sene her zamankinden daha etkin. Belediyelerimiz nerede bir muhtaç varsa elinden tutmanın, muhtaçlıklarını gidermenin kaygısında. Devletimizin ilgili kurumları bir an evvel yaraları sarmak için inanılmaz gayret harcıyor.

Rabbimden bu mübarek ayın ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, tüm Müslümanlar ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milletçe 6 Şubat sabahı yalnızca kendi tarihimiz için değil, insanlık tarihinin en büyük natürel afetlerinden birine uyandık. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki zelzeleden Elazığ’ın da ortalarında bulunduğu 11 vilayetimizde yıkıma ve can kaybına yol açtı. Sizlerin şahsın Elazığlı vatandaşlarımın hepsine tekrar geçmiş olsun diyorum.

Ne yaparsak yapalım, gidenleri geri getiremeyeceğimizin farkındayız lakin yanı formda can kayıplarımız dışında tüm kayıplarımızı telafi etmenin mümkün olduğunu da çok âlâ biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bizim iktidarlarımız periyodunda hamdolsun her türlü kaybı telafi edecek güce ve kapasiteye ulaşmıştır. Devletimizin yaraların sarılması noktasında büyüklüğünün, vatandaşının buyruğunda ve hizmetinde olduğunun en yakın şahidi şahsen Elazığ’dır. 2022 yılında Elazığ’da yaşanan sarsıntıdan sonra hiçbir insanımızı çaresiz ve sahipsiz bırakmadık.

Şimdiye kadar bölge genelinde 67 binin üzerinde konutun ve köy meskeninin inşa sürecini başlattık. Her gün, her saat yeni konutların temelleri atılıyor bu sayı daima artıyor. Gayemiz 319 bini birinci bir yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin konutu yaparak, deprem mağdurlarına teslim etmektir.

Bizim bu iş bilmezlerle kaybedecek ne vaktimiz ne de onların lakırtılarını dinleyecek lüksümüz yok. Depremzedelerimiz bizden iş, hizmet, yuva bekliyor. Afetin yol açtığı meselelerin bir an önce çözülmesini bekliyor. Cumhur İttifakı olarak bu beklentileri boşa çıkarmamakta kararlıyız.

Önümüzde yalnızca 43 gün kaldı. 14 Mayıs’ta daima birlikte sandıklara gidecek ülkemiz, milletimiz, evlatlarımız ve geleceğimiz ismine tercihimizi ortaya koyacağız. Bugüne kadar bizi asla yalnız bırakmayan, bize ebediyen çok güçlü dayanak veren Elazığ’ın, Gakgoşların 14 Mayıs’ta da tıpkı kararlı duruşu tekrarlayacağına inanıyorum.”

Hibya Haber Ajansı


01.04.2023 20:04:12