Cumhurbaşkanı Xi, Guangdong eyaletinde

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping dün Guangdong eyaletinde incelemelerde bulundu. Xi, mahallî deniz eserleri yetiştiriciliği, mangrov ormanlarının korunması, Xuwen Limanı ve Guangdong Su Kaynakları Tahsis Projesi hakkında bilgi aldı.

Öncelikle Guangdong eyaletine bağlı Zhanjiang kentinde bulunan Xuwen Limanı’na ulaşan Xi, bölgedeki ulaştırma altyapı tesislerinde kapsamlı ilişki düzeyinin yükseltilmesi ile ilgili bilgi edindi. Bu sayede Guangdong ve Hainan eyaletlerinin ortaklaşa kalkınması sağlanacak.

Xuwen Limanı, 56 hektarlık bir alana ve on bin tonluk gemilerin yanaşabileceği 17 rıhtıma sahiptir. Limanın yıllık süreç kapasitesi 3 milyon 200 bin araç ve 17 milyon 300 bin kişiyi kabul etmek üzere tasarlandı.

Xi’nin ziyaret ettiği Zhanjiang Mangrov Ulusal Tabiat Muhafaza Alanı, yaklaşık 20 bin hektarlık bir alana sahip ve Çin'in en büyük mangrov tabiat müdafaa alanıdır. Jinniu Adası, Zhanjiang kentindeki mangrov biyoçeşitliliği açısından varlıklı bir bölge olup, 10 farklı mangrov bitkisi yetiştiriliyor.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı


11.04.2023 22:04:09