Deprem bölgesinde 1000’in üzerinde LGS ve YKS hazırlık kursları devam ediyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açıklamasında 6 Şubat'taki sarsıntının akabinde Bakanlık olarak eğitimi süratli bir biçimde devreye almak için her türlü çabayı sarf ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“10 vilayette eğitimi kademeli bir halde normalleştirdik. Önce 1 Mart'ta Kilis'te, Şanlıurfa'da ve Diyarbakır'da, sonra 13 Mart'ta Osmaniye'de, Gaziantep'te ve Adana'da sonra 27 Mart'ta da kalan dört vilayetimizde bugün bulunduğumuz Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay'da makul ilçelerde hayatın akışının olağan olduğu ve binaların sağlam olduğu ilçelerimizde eğitim öğretimi başlatmış olduk. Böylece 27 Mart tarihi prestijiyle 81 vilayetimizde aslında ikinci dönem eğitim öğretimi olağan seyri içinde devam ettirmiş olduk.”

Bundan sonra hangi ilçelerde eğitim öğretimin başlayacağı kararını koordinatör Bakanlarla birlikte sahada süreci yakından takip eden Valilere bıraktıklarını hatırlatan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz bu kararları beklemeden özellikle LGS ve YKS imtihanına girecek olan öğrencilerimizin imtihana hazırlanmalarıyla ilgili çadırlarla, konteynerlerle, prefabrik okullarla, gerekirse sağlam binalarda her türlü dayanağı vermeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

İlk günden bugüne kadar binin üzerinde destekleme ve yetiştirme noktasında LGS ve YKS hazırlık kurslarının verildiğini kaydeden Özer, bugün de Adıyaman Beşpınar bölgesindeki eğitim kampüsünü ziyaret ettiğini belirtti. Özer “Burada LGS ile ilgili hazırlık kursları var, YKS ile ilgili hazırlık kursları var, kültürel aktiflik yapabilme imkanı da var. Hem öğretmenlerin konaklamasıyla ilgili imkanlar var.” dedi.

Ziyaret ettiği kampüsü Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yaptıklarını belirten Özer, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, milletvekillerine, emek veren herkese teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Eğitim alanında çok önemli bir işbirliği var. Bu süreçte bunu görmekten büyük memnunluk duyuyorum. Ulusal Savunma Bakanlığımızla Mehmetçik okulları, İçişleri Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığımızla çadır ve konteyner okullarda eğitimin devam etmesi bağlamında iş birlikleri başka taraftan Güç Bakanlığımızla İskenderun'da gemide LGS ve YKS hazırlık kurslarının verildiği sınıflar. Yani eğitim olduğu vakit her türlü iş birliğinin mümkün olduğu bir dönemi yaşıyoruz.”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Adıyaman, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş'ta isteyen öğrencilerin LGS'ye kendi illerinde isteyenlerin başka illerde katılabilmelerine imkan veren bir düzenleme yaptığını, daha önce bu dört ilde sınav yapılmayacağını açıklayan ÖSYM Başkanlığı'nın da kararı revize ederek, dört ilde sınav yapacağını açıkladığını anımsatan Özer, “Bunlar çok öneli adımlar. Çünkü biz bölgedeki hayatı olağanlaştırmak istiyorsak önce eğitim ve merkezi imtihanlarla ilgili süreçleri çok süratli bir halde normalleştirmememiz lazım. Ondan sonra devlet esasen tüm imkânlarıyla alanda. Cumhurbaşkanımız tüm Bakanları alana gönderdi. Herkes burada gece gündüz demeden çalışıyor. Milletvekillerimiz burada, belediye liderlerimiz burada. Süratli bir biçimde bir toparlanma sürecindeyiz. İnşallah birlik beraberlik içinde bu süreçleri de atlatacağız.” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


02.04.2023 20:56:10