Deprem bölgesinde yaralar “Acil Yaşam Ünitesi” ile sarılıyor

6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin 11 vilayetinde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli sarsıntıların akabinde bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Ülkemizi büyük bir hüzne boğan sarsıntıların yol açtığı yaraları sarmak için pek çok şirket harekete geçti. Son olarak Kingspan Yapı Elemanları da üretimdeki gücünü, depremzede vatandaşların barınma gereksinimine adadı. Şirket, Adana’daki fabrikasında “Acil Yaşam Ünitesi” üretimine başladı ve yıl sonuna kadar bin ünite teslim etmeyi hedefliyor.

Global çapta faaliyet gösteren yapı şirketlerinden Kingspan’in İdare Konseyi Lideri Dr. Suat Kıroğlu, depremzedelerin barınma gereksinimini ortadan kaldırmak için çalışmalarına hızla devam ettiklerini aktararak, “Üretimdeki gücümüzü bu kez depremzede vatandaşların barınma ihtiyacı için kullanıyoruz” dedi.

“Acil yaşam ünitelerinin ilk tur teslimatlarını gerçekleştirdik”

Depremin birinci gününden bu yana yardım etmek için alanda olduklarını belirten Dr. Suat Kıroğlu, “Yaşam ünitelerimizin birinci teslimatları yaptık. Artık de üretim kapasitemizi artırarak ve içinde hazır banyo, tuvalet ve mutfağı barındıran ünitelerin bölgeye sevkiyatını gerçekleştiriyoruz. Acil Hayat Ünitelerine ek olarak zelzeleden etkilenenlere ve yakınlarına süreksiz konutlar; kimsesiz ilkokul çocuklarına yönelik ise barınmaları emeliyle ömür alanları oluşturmaya başladık. Ulusal Eğitim Bakanlığı ve bölgedeki kaymakamlıklarla koordineli bir biçimde çalışma yürüterek konaklama kampının da inşasını tamamladık” dedi.





Yardım faaliyetlerinin boyutunu artırarak devam edecek

Deprem felaketinden etkilenen bölgeler için dayanaklarını artırarak devam ettiklerininin altını çizen Kingspan İdare Heyeti Lideri Dr. Suat Kıroğlu, kelamlarını şu biçimde sonlandırdı:

“Türkiye’de geçtiğimiz ay gerçekleşen zelzeleler çok fazla beşerde ve bölgede yıkıcı tesirler bıraktı. Ülkemize ve milletimize karşı duyduğumuz sorumluluk şuuruyla birinci saatlerden itibaren Kingspan olarak afet bölgesine takviye olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Barınma odaklı üretim faaliyetlerinde bulunarak ‘Acil Hayat Ünitesi’ ismini verdiğimiz yapılarımızla, depremzedelerin gereksinimlerini karşılamak ve talep eden kişi, kurumların da kar gayesi gütmeden tedarik edebilmesi hedefiyle belirli bir kapasiteye kadar üretim gücümüzü ayırmayı sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı


09.03.2023 15:54:04