Deprem bölgesine, özel donanımlı acil müdahale ve yangın söndürme aracı

Her türlü arazi ve güçlü yol şartlarında kullanıma uygun 4×4 tahrikli, çift kabinli MAN TGM 18.290 4×4 BB CH tip araçları, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman Belediyelerine teslim edildi.

MAN Ailesi, Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde afet bölgesine yönelik başlattığı takviyesi kesintisiz sürdürüyor. Afetin birinci gününden itibaren ilgili resmi ve özel kurumların koordinesinde acil muhtaçlıklar doğrultusunda birebir ve nakdi yardımlara başlayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., sarsıntının ağır hasar verdiği Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman vilayetlerine yangın söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları için özel donanıma sahip 5 adet itfaiye aracı hibe etti. 290 HP gücündeki motoru ile her türlü arazi ve şiddetli yol şartlarında kullanıma uygun 4×4 tahrikli, çift kabinli MAN TGM 18.290 4×4 BB CH tip araçlar, Ankara Akyurt’taki MAN Tesislerinde teslim edildi.

Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. ismine Genel Müdür Tuncay Bekiroğlu, Kamyon Satış Yöneticisi Serkan Sara, Otobüs Satış Yöneticisi Can Cansu ve Kamu Satış Müdürü Taylan Aslanoğlu’nun da hazır bulunduğu teslimat merasimine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından Veli Yıldır, Ahmet Öztürk, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Lideri Cafer Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay İtfaiye Daire Lideri Mustafa Katipoğlu ile Adıyaman Belediyesi Meclis Üyesi Muhittin İzci katıldı.

“Yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz”





MAN Ailesi olarak, zelzelenin birinci gününde hareket geçtiklerini belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, şunları söyledi:

“Ülke olarak, hepimizi derinden sarsan çok büyük bir afeti yaşıyoruz ve el birliğiyle bu sıkıntı günlerin altından kalkmaya uğraş ediyoruz. MAN Ailesi olarak, ülkemize duyduğumuz sorumluluk anlayışı ile birinci günden itibaren dayanak için harekete geçtik. Bu kapsamda birinci etapta, ilgili kurum ve kuruluşların koordinesinde acil gereksinimler doğrultusunda tıpkı ve nakdi dayanaklarda bulunduk. Markamızın Almanya’daki merkezi MAN Truck & Bus SE de teslim edilen özel donanımlı 5 aracı da kapsayan, çadır, jeneratör ve gerekli öteki ekipmanların alımında kullanılmak üzere 1 milyon Euro bağışta bulundu.

MAN Truck & Bus SE İdare Konseyi Lideri Alexander Vlaskamp ile Üretim ve Lojistik’ten Sorumlu İdare Şurası Üyesi Michael Kobriger de, 9-10 Şubat’ta Ankara’ya gelerek, deprem bölgesine yapılacak yardım çalışmalarına şahsen katkı sundular.

Bununla birlikte MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, gerek bölgedeki enkazlarda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında vazife alan, gerekse de bölgeye misyonlu taşıyan ya da afetzedelerin tahliyesinde vazife alan MAN marka kamyon, cazibeli ve otobüslerin hizmetlerini aralıksız sürdürebilmeleri için 7/24 fiyatsız ve yerinde bakım, tamirat dayanağı sağladık.”

Törene katılan belediyelerin yetkilileri ise, Türkiye’nin afet karşısında tek yürek olduğunu, bu şiddetli süreçte, MAN Ailesi ve bölgeye takviye olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Hibya Haber Ajansı


09.03.2023 12:04:11