Destici: “BBP, 81 ilin tamamında kendi adaylarıyla seçime katılacaktır”

Destici’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“İttifakımız devletin bekasını ülkenin bütünlüğünü ve milletin istiklalini ve istikbalini önceleyerek yoluna devam ediyor. Biz Büyük Birlik Partisi olarak 2017 yılında yapılan referandum daha sonra 2018 yılındaki Cumhur İttifakı kurulunca hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı ile hareket ettik. Bugünlere geldik bugün zaten bizim Cumhur İttifakı’yla elbette bizim eksik bulduğumuz noktaları devir periyot lisana getirdik halkımızın toplumumuzun çeşitli bölümlerinin haklı talepler oldu emeklilikte yaşa takılanlar üzere sözleşmeliler üzere 3600 ek gösterge üzere bunların hepsinin takipçisi olduk. Bugün de tekrar haklı talepleri olan vatandaşlarımız var fahri kuran kursu öğreticileri üzere fiyatlı öğretmenler üzere tarımda çalışan süreksiz çalışanlar üzere kamu şefleri üzere bunların da takipçisi olmaya devam ediyoruz. Cumhur İttifakı bir ve bütün olarak yoluna devam etmektedir. BBP olarak önümüzde 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakının bir kesimi birleşeni olarak kararlı ve uyumlu bir formda devam ediyoruz. BBP’nin cumhurbaşkanı adayı daha evvel de lisana getirdim her noktada cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önceliklerimizden birisi en başta geleni cumhurbaşkanı adayımızın yani cumhurbaşkanımızın tekrar seçimleri kazanması noktasında alanda tüm gücümüzle teşkilatımızın her bir gerdinin uğraşıyla çalışmaya devam edeceğiz. Zira bunun Türkiye’nin geleceği milletin geleceği ülkenin bütünlüğü açısından çok değerli ve değerli buluyoruz. İkinci ayağında seçimlerin BBP olarak üstte da prensip olarak görüştük konuştuk ve anlaştık uzlaştık. BBP önümüzdeki seçimlerde güçlü kuvvetli ihtimal ki artık çabucak partimize gidince arkadaşlarımızla da paylaşacağız çabucak milletvekili aday adayı müracaatlarımızı başlatacağız ve BBP 81 ilin tamamında kendi ismi, kendi logosu ve kendi adaylarıyla seçime katılacaktır. Bugün prensip olarak anlaştığımız budur.

Bu nisan başına kadar hangi gelişmeler yaşanır Türkiye’de alışılmış bilmiyoruz farklı harika gelişmeler olur yaşanırsa oturur tekrar kıymetlendiririz.

Soru- İttifakın çıkartacağı milletvekili sayısına tesiri üzerine bir değerlendirmeniz oldu mu?





“Bütün değerlendirmeleri yaptık ve bu değerlendirmeler sonucunda BBP’nin bu biçimde hem mevcut oy potansiyelini sandığa taşıması cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu çok değerli bir de BBP’nin şöyle bir özelliği var 30 yıllık deneyimli bir siyasi partiyiz siyasi takımlara sahibiz bugüne kadar daima yüzde onluk barajından ötürü hak ettiğimiz oyu alamadık ya da bize oy verecek seçmen bu saiklerle bize oy vermedi artık ittifak içerisinde olduğumuz için barajsız seçime giriyoruz. Son yaptırdığımız anketlerde de potansiyel açısından BBP Türkiye’nin beşinci büyük partisi hasebiyle da biz bu potansiyelimizi yüzde 30’un üzerinde oy alma potansiyeli olan bir parti bunu bugüne kadar doğal hiç alamadık lakin ben bu seçimlerde barajsız seçime gireceğimiz için alanda tüm adaylarımızla birlikte çalışacağız inşallah potansiyelimizin değerli bir kısmını alacağız.”

S- Cumhur İttifakı’nın genişlemesine dönük görüşmeler devam ediyor. Hem Yine Refah Partisi ile hem de HÜDA PAR ile. HÜDA PAR üzerinden birtakım tartışmalar sürüyor siz bu görüşmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Bu ismini söylediğiniz partilerle görüşmeler devam ediyor olumlu gittiğini biliyoruz. Bu görüşmeleri AK Parti heyeti sürdürüyor birazdan Ömer Bey gelecek sizi bu konularla ilgili bilgilendirecek.”

Hibya Haber Ajansı


13.03.2023 16:04:07