Son dakika: DGS sonuçları açıklandı

DGS sınav sonucu açıklandı. Binlerce adayın merak içerisinde beklediği DGS sınav sonucu için ÖSYM açıklanacağı tarihi 12 Ağustos olarak duyurulmuştu. DGS sınav sonucu belirtilen tarihten bir gün önce erişime açıldı.�

ÖSYM tarafından 3 temmuz tarihinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları erişime açıldı.

DGS sınav sonucu hakkındaki açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapıldı.

ÖSYM’den DGS sınav sonucu ile ilgili yapılan açıklamada, “03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına 2022-DGS ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır” denildi.

Adaylar DGS sonuçlarına ÖSYM’nin�sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

DUYURU

2022-DGS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve aday cevapları ile soruların doğru cevapları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 12.45’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü bulacaklar.

İşaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

DGS BARAJI KAÇ PUAN 2022?

DGS sınavında baraj puanı yoktur. DGS’nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor. İyi bir bölümü kazanmak için en az 240-250 puan alınması gerekiyor. Adayların ÖBP puanını da yüksek tutması gerekiyor. 

Adayın puanı, yerleşmek istediğin bölümün taban puanından aşağı olursa geçiş yapılamaz. 

2022 DGS’de sayısal ve sözel testlerinden en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların ise DGS puanı hesaplanmayacak.


11.08.2022 18:23:29