Difenbahya Bakımı: Difenbahya çiçek nasıl yetiştirilir?

Difenbahya çiçeği tropikal bir bitkidir. Evde ve ofiste sıklıkla süs bitkisi olarak tercih edilen ve Tropik Snow adıyla da bilinen difenbahya, büyük ve ihtişamlı yeşil yapraklara sahiptir. Ayrıca Ağlayan çiçek olarak da bilinir. İyi bir bakımla boyu bir buçuk metreyi aşan Difenbahya bitkisinin büyük yaprakları salonlarda gösterişli bir hava yaratır. Peki, Difenbahya çiçeği nasıl bakılır, Difenbahya çiçeği nasıl çoğaltılır? Bu ve daha fazlası hakkında detaylı bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Difenbahya çiçeğinin anavatanı Meksika, Güney Amerika ve Batı Hint Adaları’dır. İri, uzun ve gösterişli yapraklara sahiptir. Ancak difenbahya çiçeği yetiştirmek istiyorsanız bakımı ve çoğaltılması ile ilgili bilenmesi gereken bazı püf noktalar vardır.

İşte detaylar…

Difenbahya Çiçeği Bakımı

Aydınlığı seven bir bitki türü olan Difenbahya, güneş ışığını mutlaka almalıdır. Bu bakımdan perdeden süzülerek gelen güneş bu bitkiler için yeterli olur. Ancak direkt güneş ışığına maruz kalırsa bitki solabilir.

Difenbahya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Difenbahya yaprakları neden sararır?

  1. Bitkinin aşırı sulanıyor olması.
  2. Çok az su verme.
  3. Ortam sıcaklığı 15 derece ve altına düşer ise bitki yaprakları üşümeye dayalı olarak yapraklarını sarartacaktır.

Difenbahya çiçeği nerede durmalı?

Difenbahya çiçeği, orta derecede ışıktan memnun olur. Direkt güneş ışığı sevmediği için daha az ışık alan ortama ayak uydurabilir. Her tarafının ışık aldığından emin olmak gerekir. Bu yüzden difenbahya çiçeğinin ayda bir yönünün değiştirilmelidir.

Difenbahya çiçeği neden ağlar?

Difenbahya, ‘Ağlayan Çiçek’ olarak da bilinir. Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile bu isim yakıştırılmıştır.

Difenbahya hızlı büyür mü?

Hızlıca büyüyen bir çiçek olan difenbahya çiçeğinin boyu 2 metre olabilir. Perit açısından bol toprakları seven difenbahya, toprağı gübreyle zenginleştirildiği durumda oldukça hızlı şekilde büyüyebilir.

Difenbahya çiçeği havayı temizler mi, faydalı mıdır?

Ev ve ofis içerisinde yaygın olarak yetiştirilen difenbahya çiçeği faydaları arasında, konumlandırıldığı alanın havasını temizlemesi bulunuyor.  Düzgün ve doğru bakım sayesinde temiz hava oluşumuna yardımcı oluyor. Ayrıca havayı temizleyen bitkiler arasında; kalatya, areka palmiyesi, mini paşa kılıcı da yer alıyor.

Difenbahya saksı değişimi ne zaman yapılır?

Difenbahya saksı değiştirme zamanı için en uygun mevsim, ilkbahar aylarıdır. Özellikle nisan ayı, değişim için en iyi zamandır.

Difenbahya neden gelişmez?

Difenbahya bitkisinin toprağı çok kurumadan sulanmalıdır. Fakat sulama toprağın her yerine eşit şekilde olmalıdır. Eğer eşit sulama yapılmazsa bitkinin bir bölgesi kuru kalır ve gelişimi yavaşlar.

Difenbahya çiçeği ne zaman çiçek açar?

İri ve güzel yapraklı bitkinin yaprakları uzun ve alımlıdır. Belirli aralıklarla kendini yeniler. Çiçek açmaya ilkbaharda başlar ve sonbahara kadar çiçeklerini açar.


29.03.2023 11:48:16