Dijital Kurye ile kapıda abonelik aktivasyonu başladı

Bugün Türkiye’de telekomünikasyon, bankacılık, finans, güç bölümünün önde gelen pek çok firmasına dijital kontrat idaresi ve uzaktan müşteri edinim süreç hizmeti sunan Dijital Kurye Platformu, 2023’te faaliyet alanlarını ve hizmet çeşitliliğini artırmayı sürdürüyor.

Geleneksel imza süreçlerinin bilakis imzalatılmak istenen evrakların, dijital olarak doğrulanan bireyler ile uzaktan ya da kuryeler aracılığıyla kapıda imzalatılmasını sağlayan, imza süreci tamamlandığında da belgeyi hem gönderici hem de imzacı ile paylaşan Dijital Kurye Platformu, kontrat nakliyeciliği ve kapıda aktivasyon süreçlerinin dışında para, akıllı telefon üzere bedelli teslimatlar da gerçekleştiriyor.

‘Dijital dönüşüm danışmanı’ olarak isimlendirilen platform kuryeleri, işe başlamadan evvel, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırlanan eğitim programına katılıyor. Şirket içi vizyon ve sorumluluklar, müşteri odaklı hizmet, şahsî dataların korunması üzere birçok farklı bahiste eğitim alan adaylar, eğitim sonunda girdikleri yeterlilik imtihanından geçer not almaları halinde Dijital Kurye olmaya hak kazanıyor.

Kuryeler, taşıdıkları bilgileri ve evrakları katiyen görmüyor. Data ve dokümanlar kuryelerin elindeki tablete yüklü halde geliyor ve yalnızca müşteriye daha evvelce iletilen şifre ile açılabiliyor. Kurye kapıda müşterinin kimliğini doğruladıktan sonra gerekli evrakları tekrar tablet üzerinden imzalatıyor.





‘Kuryelik mesleğini dönüştürüyoruz’

Dijital Kurye CEO’su Oral Başer, firmanın verdiği eğitimle kurye bölümünde farklı bir alan yarattığını belirtirken, “Dijital Kurye sayesinde kuryelik mesleğini dönüştürüyoruz. Ayrıca Dijital Kurye, önümüzdeki dönemde kadın istihdamı için de önemli bir fırsat olacak” diye konuştu.

Başer, paylaşım iktisadının giderek tanınan hale geldiği, servis bazlı modellerin süratle büyüdüğü günümüzde, dijital kuryelik yapmak isteyen şahısları kitle kaynağı olarak sisteme dahil edecek özellikleri platform özelinde geliştireceklerini de vurguladı.

Başer yakın gelecekte, dünyada eşi olmayan platformlarının yapısını Avrupa, Orta Asya ve Körfez ülkelerine genişletmeyi planladıklarını da kelamlarına ekledi.

Hibya Haber Ajansı


09.03.2023 11:20:19