Doğal Akvaryum: Azmak Nehri

Muğla’nın Ula ilçesinde konumlanan Azmak Nehri’nin berrak suyu ve doğallığı turistleri kendine hayran bırakıyor. Azmak Nehri, Ula ilçesinin Akyaka beldesi sınırları içerisinde bulunuyor.

Akyaka şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için adeta bir kaçış noktası. Akyaka’da gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken ilk yer Azmak Nehri.

Buz gibi suyu ile yaz sıcağında serinleyebileceğiniz gibi nehir çevresinde yürüyüş yapabilir, tekne turuna katılarak sazlıklar arasında bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Azmak Nehri’nin kıyısında birçok restoran yer alıyor. Gün batımına karşı sevdiklerinizle keyifle yemek yiyebilirsiniz.

Küçük su birikintisi anlamına gelen Azmak; Kadın Azmağı, Akyaka Azmağı gibi halk arasında farklı isimlerle de anılıyor.

AZMAK NEHRİ ÖZELLİKLERİ

Nehrin çıkış noktası olan Sakar Tepesi’nin kaynak suları Azmak çayını oluşturuyor. Azmak Nehri, Akyaka ve Gökova’nın kuzeyinin kesiştiği noktadan çıkıyor,  Gökova Körfezinden denize dökülüyor. 2 km uzunluğunda olan nehrin derinliği 8 metreye kadar çıkabiliyor. Azmak Nehri’nin tatlı ve sodalı suyunun cilde iyi geldiği biliniyor. Suyun sıcaklığı her mevsim 8 dereceyi geçmiyor. Yaz sıcaklarında soğuk suda ziyaretçiler serinleme fırsatı buluyor.

Azmak Nehri’nde Neler Yapabilirsiniz?

Tekne turu: Tekne turuna katılarak Azmak’ın bol oksijenli havasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kano: Azmak Nehri’nde dilerseniz kanoyla gezebilirsiniz.

Kahvaltı: Günün erken saatlerinde kuş sesleri eşliğinde lezzetli ürünlerden oluşan kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.

Balık restoranları: Lezzetli balık çeşitleri ve yöreye özel mezeleri tatmak için nehrin etrafında bulunan restoranları tercih edebilirsiniz.

Doğa yürüyüşü: Yürüyüş sırasında su kaplumbağası, su samuru, ördek, levrek gibi hayvanları görebilirsiniz.

AZMAK NEHRİ ÇEVRESİNDE GEZİLECEK YERLER

Plajlar: Akyaka ve Çınar plajlarında mutlaka denize girmelisiniz.

Koylar: Sedir adası, Akbük koyu, Küfre koyu, Değirmenbükü gibi koylar Akyaka çevresinde denize girmek için tercih ediliyor.

Sakartepe Seyir Terası: Seyir terasına çıkarak buradan muhteşem günbatımını izleyebilirsiniz.

Akçapınar Köyü: Doğayla iç içe bir gün geçirmek isterseniz Akçapınar Köyü’ne günübirlik bir gezi organize edebilirsiniz.

İdyma Antik Kenti: Akyaka çevresinde görmeniz gereken tarihi yerlerden biri olan bu antik kent Gökova Köyü’nün hemen üzerindeki tepede konumlanıyor. 2500 yıllık bir tarihe sahip olan antik kentte pek çok tarihi kalıntı bulunuyor.


27.02.2023 13:32:46