Doğu Muhtar Adayı Sevimsavur’dan Kentsel Dönüşüm Uyarısı!

Doğu Mahallesi Muhtar Adayı Deniz Sevimsavur; “Seçim çalışmaları yaparken, dikkatimi çeken ilk şey ziyaret ettiğim binaların önemli bir çoğunluğunun depreme dayanıksız halde olmalarıydı” diyor.

Doğu Mahallesi Muhtar Adayı Deniz Sevimsavur, adaylığını açıkladığından bugüne seçim bölgesinde cadde cadde, sokak sokak, ev ev ziyaretlerde bulunarak seçmenleri ile temas ediyor.

Bu süreçte birçok apartman, ev ve iş yerini ziyaret ettiğini belirten Deniz Sevimsavur, gazetemize yaptığı değerlendirmede;
“Seçim çalışmaları yaparken, dikkatimi çeken ilk şey ziyaret ettiğim binaların önemli bir çoğunluğunun depreme dayanıksız halde olmalarıydı. Bence Doğu Mahallesi’nin öncelikli sorunu kentsel dönüşümdür. Batı Mahallesi’nde Pendik Burnu diye adlandırdığımız bölgede gerçekleştirilen dönüşümün bir benzeri bizim mahallemizde de bir an evvel başlatılmalı” dedi.




Sevimsavur gözlemlerini şöyle aktarıyor:

Pendikli olmak için yaşamak gerek. Sokağında, sahilinde ve evlerde.
Evlerimiz özelimizi yaşadığımız yuvalarımızdır. Kâh gülüp ağladığımız, hüzün ve mutluluklarımızı paylaştığımız. Dört duvar diyoruz ama ne kadar önemli değil mi?
Muhtar adaylığım çerçevesinde mahallemdeki esnaflarla ve ev sakinleriyle; kendimi tanıtma ve onları tanıma adına ziyaretlerim sürüyor.
Bu çerçevede, tren yolu İbni Sina Caddesi ile Aydınlı Yolu arası; Mostar Köprüsü'nden camiye olan o küçük bölümde bile gördüğüm acı bir gerçek var. Yaşadığımız evler adeta ölü. Çatlak, çürük, güvensiz….

İki saat benimle gezecek bir yetkili, makyajlı binaların acı gerçeğini görecektir.




Makyaj yapılsa bile adeta ‘ben bittim’ diye bağıran bu evler beni çok ürküttü. Doğu Mahallesi’nde acil kentsel dönüşüm başlatılmalı.

Mülk sahipleri, yeni bina inşaat maliyetlerinden, taşınma bedelinden ve barınacakları evlerin kiralarının yüksekliğinden ürküyorlar.


Devletimiz buna bir çare bulmalı. Kentsel dönüşüm şartlarını kolaylaştırarak vatandaşlarımızı da buna özendirmeli.
Depremi beklemeye gerek yok. Zaten birçok ev – bina depremden zarar görmüş gibi, yıkık dökük vaziyette. Dolayısı ile ilgili – yetkililerin kolları sıvaması şart. Şahsen ben bunun için özel gayret sarf edeceğim.”

 


15.03.2024 14:13:00