DP BAŞKAN ADAYI YÜCEL YÜCE, SOSYAL BAĞLANTI VE DAYANIŞMA PROJELERİNİ AÇIKLADI

Demokrat Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Yücel Yüce, Pendik ile ilgili projelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

 

Temel 19 başlıkta topladığı projelerinin her birinin, alanında uzman ekiplerle hazırlandığını belirten DP Adayı Yüce, hedeflerin ilçenin yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade etti.

 

Pendik’te komşuluk programları düzenleyerek komşular arasında iletişimi artırmayı sağlayacağını, dayanışmayı ve acil durumlarda birbirlerine destek olunması gerektiğini vurgulayan DP Adayı Yücel Yüce bu konudaki çalışmasını şöyle aktardı:

 

SOSYAL BAĞLANTI VE DAYANIŞMA PROJELERİMİZ

Sosyal bağlantı ve dayanışma projeleri, toplulukları bir araya getirerek insanlar arasındaki ilişkileri güçlendiren ve dayanışmayı teşvik eden önemli girişimlerdir. Belediyemiz olarak bu proje kapsamında yapacaklarımız arasında şunları sıralayabiliriz; 

 

Komşuluk programları düzenleyerek komşular arasında iletişimi artırmayı sağlayacağız,dayanışmayı teşvik edeceğiz ve acil durumlarda birbirlerine destek olmalarını sağlayacağız.komşuluk ilişkilerini kuvvetlendirip komşular arasında topluluk bahçeleri oluşturulup,mahalle piknikleri ve etkinlikleri vs. düzenlemeler getireceğiz,Eskiden olduğu gibi komşuluk bağlarının kuvvetlenmesi amaçlanmaktadır.Belediyemiz olarak bunu başarmak istiyoruz.

 

Mahalle kütüphaneleri kurarak okuma oranının artmasını sağlamak,insanların gençlerimizin buralarda biraraya gelerek kültürel etkileşimini ve gelişimini sağlamak ve güncelde yaşananlar hakkında bilgi ve belge akışının sağlanmasına vesile olmak istiyoruz.

 

El sanatları ve hobi gruplarının oluşumunu sağlamak için  ilçemizin her yerine kurslar ve atölyeler açmayı planlıyoruz ve bu kurumların sürekli olarak açık kalmasını sağlayarak özellikle  Ev hanımlarımızın el becerilerini sergileyebilmeleri için her dalda çalışma yapabilecekleri çalışma ortamları sağlayacağız.

 

Belediyemiz olarak ilçemizde topluluk hobi bahçeleri ve mini tarım uygulamaları  gerçekleştireceğiz.Vatandaşlarımızın stresli şehir hayatında toprakla zaman geçirerek organik bir ortamda doğadan kopmamasını sağlayarak doğallıktan uzaklaşmamasını sağlayacağız.

Gençlik gönüllü projeleri ile gençlerimizin çevre temizliği,yaşlılara yardım, çocuklara bilgi ve becerilerini aktarma gibi eğitim programları gibi topluma hizmet faaliyetleri planlayacağız. 

 

Belediyemiz olarak yerel pazarlar ve etkinlikler ile vatandaşlarımızla yerel işletmelerimizin biraraya gelmesini sağlayacağız.bu kapsamda etkinlikler sokak festivalleri,konserler,el sanatları ve fuarlar gibi sosyal faaliyetler düzenlenmesini sağlayacağız. 

 

Belediyemiz olarak Topluluk yemekleri ve iftar programları düzenleyerek  insanların bir araya gelerek birlikte yemek yemesini ve sosyal etkileşimi artırmasını sağlayacağız. Bu tür etkinlikler, farklı kültürleri bir araya getirerek topluluk dayanışmasını güçlendirir. 

 

Eğitim ve mentorluk programları düzenleyerek topluluk içinde bilgi paylaşımını teşvik edeceğiz ve insanların birbirlerine destek olmasını sağlayacağız. Bu programlarla gençlere kariyer tavsiyeleri, dil öğrenme fırsatları, akademik destek gibi konularda yardımcı olmayı hedefleyeceğiz.

 

Belediyemiz olarak,Bu projelerle topluluk içindeki bağları güçlendirmeyi, dayanışmayı teşvik etmeyi ve insanların birbirleriyle daha yakın ilişkiler kurmalarını sağlamayı Ayrıca, topluluk üyelerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

 

DEMOKRAT PARTİ ADAYI YÜCEL YÜCE’NİN

PROJELERİ ŞU BAŞLIKLARDAN OLUŞUYOR:

 

1-         Afet Ve Acil Durum Hazırlığı Stratejilerimiz

2-         Sosyal Bağlantı Ve Dayanışma Projeleri

3-         Ulaşım Ve Trafik Sorunlarının Düzenlenmesi

4-         Okul Ve Öğrencilerimizin Güvenliği

5-         Öğrencilerimize Okulda Beslenme Desteği

6-         Yaşlılarımızın Rahat Ve Huzuru İçin Stratejik Geliştirmeler

7-         Sokak Hayvanları Ve Evcil Hayvanlar İçin Kalıcı Çözümler

8-         Altyapı Geliştirmeleri

9-         Depremden Korunmak İçin Stratejik Çözümler

10-       Çevre Düzenlemeleri

11-       Çevre Temizliği

12-       Eğitim Kültür Ve Sanat Faaliyetleri

13-       Sağlık Ve Sosyal Hizmetler

14-       İstihdam Ve Ekonomik Kalkınma

15-       Teknoloji Ve Dijital Dönüşüm

16-       Yenilenebilir Enerji Projeleri

17-       Yerel Tarım Ve Gıda Güvenliği

18-       Sanal Katılım Ve Şeffaflık

19-       İlçemiz İçin Önemli Olmazsa Olmaz Faaliyetler

 

 


27.02.2024 14:53:00