Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yazıcı’nın ‘Türkçenin İlk Eserleri’ Başlıklı Çalışması Yayınlandı

Uluslararası bir yayınevi olan PA Paradigma Akademi tarafından ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkçemiz’ kitabı çıktı.

Kitapta; Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yazıcı’nın kaleminden ‘Türkçenin ilk eserleri’ adlı bölümü yer aldı. Yazıcı’nın bugüne kadar yayınlanmış 12 kitap bölümü bulunuyor.



HASAN YAZICI’NIN YAYINLANMIŞ KİTAP BÖLÜMLERİ:

1. 81 İlde Kültür ve Şehir – Sakarya, Sakaryalının İnanç Dünyası, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 1. Baskı, Mayıs 2013, İstanbul
2. Kartepe Kitabı II, Kartepe’de Kültürel Kimlik, Proje Editörü Doç. Dr. Işıl Altun, Kartepe Belediyesi Kültür Yayınları-3, 1. Basım, Ocak 2014 (2013), İstanbul
3. Rauf Tuncer Bir Sanat Nehridir
4. Rauf Tuncer
5. Altaylardan Anadolu’ya
6. Asya’dan Anadolu’ya Türklerin Göçü, Rauf Tuncer, Yunus Emre Enstitüsü, Üsküp, 16-25.09.2015, Makedonca, Arnavutça, Türkçe
7. gönlümdeki sözümü yazdırdım
8. Sosyal Medya ve Edebiyat, Edebiyatın Facebook Cephesi, Editör: Rana Senanur Doğan, İnsan Yayınları, 1. Baskı 2021
9. Toplumsal Yapı: Kavramsal Temel Toplumsal Yapı: Toplum, Sosyal Değişme, Sosyal Hareketlilik, Sosyal Çözülme, Toplumsal Bütünleşme, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Editör Hasan Yazıcı, Nobel Yayınevi, Ekim 2022
10. Türkiye’nin Etnik Yapısı, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Editör Hasan Yazıcı, Nobel Yayınevi, Ekim 2022
11. Türk Ailesi, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Editör Hasan Yazıcı, Nobel Yayınevi, Ekim 2022
12. Türkçenin ilk eserleri, Yüzüncü Yılda Türkçemiz, Paradigma Akademi, 2023

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkçemiz kitabına https://www.paradigmaakademiyayinlari.com/11347/cumhuriyetin-yuzuncu-yilinda-turkcemiz/adresinden ulaşılabilirsiniz.

KİTAP HAKKINDA:

Türk dili, ilk ortaya çıktığı zamanlardan bugüne çok büyük bir alana yayıldı, çok büyük değişikler yaşadı. Bugün dünyada milyonlarca kilometre karelik bir alanda büyük bir çeşitlilik içinde konuşuluyor. Bu gerçeklik de bu dili dünyanın en stratejik dillerinden birisi yapıyor.

Seksen milyondan fazla konuşuru ile Türk soylu dillerin en büyüğü olan Türkiye Türkçesi, Selçuklu’dan Osmanlı’ya oradan Cumhuriyet’e ulaşan çizgide büyük değişiklikler yaşadı. Söz varlığından alfabeye dek kendini sürekli çağın koşullarına uyarladı. Bugün sadece Türkiye’de değil; Osmanlı İmparatorluğu’nun çekildiği Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu’da onlarca şive halinde konuşuluyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile Türkçe de yepyeni bir yola girdi. Aradan geçen yüz yılda sadece Türkiye değil; Türkçe de büyük mesafeler kat etti. Temeli İstanbul şivesine dayanan bu dil, artık İstanbul’un sınırlarını çoktan aşmış ve büyük bir medya, edebiyat ve devlet diline dönüşmüştür.

Bu kitap, büyük ve önemli dünya dilinin geçmiş yüz yıl içinde yaşadığı değişimleri her yönüyle ele alan ve onu bekleyen fırsatlara ve tehditlere ışık tutan, birbirinden değerli yazılardan oluşuyor.


12.02.2024 14:32:11