DSİ’den “Samandağ’da sulama yapılamayacak” iddialarına yanıt

DSİ’den yapılan yazılı açıklamada şu tabirlere yer verildi:

“Deprem bölgesindeki ilçelerimizden Samandağ’da bu yılkı tarım sezonunda sulama yapılabilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Samandağ ilçesinde ‘bu yılki tarım sezonunda sulama yapılamayacağı’ tarafındaki savlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Kahramanmaraş merkezli 11 vilayetimizi etkileyen sarsıntılar sonrası, DSİ gruplarımız, bir yandan AFAD uyumundaki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına takviye verirken öteki yandan deprem bölgesindeki baraj ve göletlerin incelenmesi, konteyner ve çadır kentlerin içme suyu ve kanalizasyon çizgilerinin açılması, içme suyu kuyularının hizmete sokulması, hasar gören isale çizgileri, içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin tamiratı için 8 bin işçi ve 3 binden fazla ekipman ile gerekli faaliyetleri acilen yürütmektedir.

Afetten etkilenen ilçelerimizden Hatay’ın Samandağ ilçesinde de bin 200 hektar ziraî alana sulama suyu sağlayan 2 adet pompa istasyonumuz zelzelede yıkıldığı için kullanılamaz hale gelmiş, çiftçilerimizin mağduriyetinin önlenmesi maksadıyla ilçe Kaymakamlığı’na resmi yazı yazılarak durum hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Zelzeleden etkilenen bölgelerimizde ziraî üretimin devamı, çiftçilerimizin en kısa müddette islerinin başına dönebilmeleri emeliyle gerekli tedbirler acilen devreye sokulmaktadır.





Bu minvalde, Samandağ ilçemize zelzelede hasar gören pompa istasyonlarının yenilenmesi için ihale süreci planlanmış, ziraî üretimin kesintiye uğramaması için kısa vadeli tedbir olarak da hasar görenlerin yerine öteki bölgelerdeki pompaların yerleştirilmesi için çalışmalara başlanmıştır.”

Hibya Haber Ajansı


14.03.2023 17:50:13