Dünyaca Ünlü Eserler İstanbul’da Sergilenecek

İstanbul, bu yıl İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı olarak, dünya çapında performans gösterenlerin eserleri sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ülkenin kültürel değerini uluslararası arenada yükseltme amacıyla düzenlediği festival, 28 Eylül ile 6 Ekim tarihleri ​​arasında İstanbul'da yapılacak. Etkinlik, hem klasik hem de modern sanatın önemli temsilcilerinin eserleri yer alacak.

Picasso ve Da Vinci'nin Eserleri İstanbul'da
Festival kapsamında, 20. yüzyıldaki en etkili sanatçılardan biri olan Pablo Picasso'nun orijinal gravürleri, çizimleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 eser, 28 Eylül-31 Aralık tarihleri ​​arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Öte yandan İtalyan Rönesans dehası Leonardo Da Vinci'nin "Leonardo Da Vinci-Rönesans Dehası" sergisi ise 28 Eylül'den itibaren Lale Müzesi'nde yer alacak. Bu sergide, Da Vinci'nin yarattığı 100'den fazla icat modeli sergilenecek.

Salgado'nun Fotoğraf Sanatı İstanbul'da
Brezilyalı fotoğrafçısı Sebastiao Salgado, kariyerinin en büyük projelerinden biri olan "Genesis" sergisi ile Türkiye'de ilk kez izleyicinin karşısına çıkacak. Doğanın ve insanın derin bir uyumunu göz önünde seren bu sergi, 28 Eylül'den aralık sonuna kadar MSGSÜ Tophane-i Amire'de görülebilecek.

Frida Kahlo'nun Günlükleri ve Warhol'un Pop Art Dünyası
Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo'nun kişisel günlüklerinden ilham alan "Frida Kahlo'nun Günlükleri Sergisi", sanatçının iç dünyasında derin bir bakış sunuyor. Sergi, 28 Eylül-26 Ekim tarihlerinde Grand Pera'da açık olacak. Ayrıca pop art akımının önde gelen isimlerinden Andy Warhol'un eserleri, 28 Eylül-31 Aralık tarihleri ​​arasında AKM'deki "Warhol'un Dünyası-Pop Art'ın İkonu" başlıklı sergi ile sanatseverlerle buluşacak.

Refik Anadolu'nun Dijital Sanatları İstanbul'da
Yeni medya sanatının liderlerinden Refik Anadol, festivalde son projesi olan "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" ile yer alacak. Bu dijital sanat eseri, arkeolojik verilerle yüksek kalitede buluşuyor ve 28 Eylül-6 Ekim tarihleri ​​arasında AKM'de sergilenecek.

 


24.09.2024 12:42:57