Ekonomik gelişmeler nedeniyle aile şirketleri sermayelerini riskten arındırma peşinde

KPMG, günümüz iş dünyasında aile şirketi olan ve burada misyon yapan bireylerin servete bakış açıklarını ortaya koyan “Aile Şirketleri Serveti Yeniden Tanımlıyor” başlıklı global bir kıymetlendirme raporu yayımladı. KPMG uzmanlarının görüşlerine de yer verilen araştırmada birçok aile şirketinin, gelir yaratma ve sermaye dağılımı perspektifinden yeni bir gerçeklikle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiliyor.

KPMG Türkiye Vergi Kısmı Şirket Ortağı ve Private Enterprise Lideri Uluç Ener, yaptığı açıklamada, “Toplumlar, aile şirketi eko-sisteminin kıymetli paydaşlarıdır. Pandeminin beşerler ve dünyamız üzerindeki tesiri, güçlü insan kaynağına ve toplumsal sermayeye olan muhtaçlığı daha da değerli hale getirdi. Bu durum aile şirketlerini; geliri nasıl tanımladıklarını ve bir şirket, bir aile ve bir birey olarak servet yaratmanın ne manaya geldiğini yine düşünmeye itti. KPMG’nin küresel çaptaki uzmanlarının değerlendirmesiyle zenginleşen bu araştırmamız da aile şirketleri olan ve burada görev yapan kişilerin günümüzdeki yeni şartlara göre gelir, sermaye ve tasarrufa bakış açılarını ortaya koyması açısından önem taşıyor.” dedi.

KPMG’nin raporunda aile şirketindeki bireylerin ekonomik kriz ortamında bakış açısı şu dört ana başlık altında bedellendiriliyor: Finansal varlıklarının korunması, insan sermayesinden yararlanma, güçlü prestij ve bedelin artırılmasına ait ortak bakış açısı

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı






31.03.2023 13:50:23