Erbakan: “Talep ettiğimiz konularda uzlaşmaya vardık”

Erbakan’ın kouşmasından satır başları şöyle:

“Hem İslam alemini tebrik ediyorum. Cenabı Allah bu Ramazan’ın milletimize ülkemize bütün İslam alemine hayırlar getirmesini hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanının kendilerinin daveti ile saat 12’de cumhurbaşkanlığı külliyesinde bir ortaya geldik. Yine Refah Partimizin bu ittifak sürecinde başından beri talep ettiği prensipler noktasında kendisi ile muahedeye uzlaşmaya vardık. Tekrar Refah Partimizin talep ettiği prensiplerimizin yazılı olduğu mutabakat metni AK Partinin ve Tekrar Refah Partimizin genel sekreterleri tarafından imza altına alındı. Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde bu prensiplerimiz içerisinde yer alan iktisat alanında, toplumsal siyaset alanında, dış siyaset alanında ülkemizin milletimizin yararına olacak adımların Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazanması halinde uygulanmasının takipçisi olunacağı tarafında bir mutabakat sağlanmış oldu. Yani biz bu prensiplerimizi milletimizin ülkemizin yararına olduğu için talep ediyorduk ve bu prensiplerimiz doğrultusunda iktidar olunması halinde uygulamalar gerçekleştirileceği konusunda da şahsen Sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu.

Yeniden Refah Partisi olarak bütün seçim bölgelerinde yeniden kendi amblemimizle kendi adaylarımızla fakat Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı almış bulunuyoruz. Bu kararın alınmasında prensiplerimizin Cumhur İttifakı, AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmiş olması kadar birebir vakitte Cumhur İttifakı karşısındaki bloğun ülkemize ve milletimize bir yarar getiremeyecek olması gerçeği de çok değerli bir rol oynamıştır. Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok ideolojik olarak geçmişten yaşadığımız deneyimler münasebetiyle ve ortaya koydukları amaçlar projeler telaffuzlar münasebetiyle ülkemize ve milletimizi bir yarar getiremeyecek bir bloktur oluşumdur. Kararımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu doğrultuda önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba günü Genel Merkezimize bir ziyarette bulunacaklar. Kendisi ile tekrar size bir açıklamalarda bulunacağız. Vermiş olduğumuz bu karar doğrultusunda cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz. 3 günden beri cumhurbaşkanlığı adaylığımız için imza veren uğraş eden bütün teşkilat mensuplarımız bütün vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı


25.03.2023 11:06:13