Eskişehir Senfoni Orkestrası ‘Karsu’yla bir konser verdi

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) iş birliğiyle düzenlenen konserin solisti sevilen sanatçı Karsu Dönmez, orkestra şefi ise Özgür Sevinç oldu.

Karsu Dönmez, yitirdiği on yedi yakını başta olmak üzere sarsıntıda yitirilen herkesi müzikleriyle andı. Müziklerin ortasında dinleyiciyle sohbet etmesi dinleyicilerin konsere olan ilgisini canlı tutarken, anlattıkları hem ağlattı, hem güldürdü.

Konserin sonunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Lideri Yılmaz Büyükerşen sahneye çıkarak Karsu Dönmez’e, orkestra şefine ve Senfoni Orkestrası’na teşekkür etti. Büyükerşen, sanatkarlara konserin anısına birer plaket sundu. Karsu’ya ise çınar ağacından yapılmış özel bir Atatürk büstü verirken “Cumhuriyetin 100. yılında kurucumuz büyük Atatürk’ün bu heykelciğini cumhuriyetin yetiştirdiği sanatkarımız Karsu’ya vermekten mutluyum” dedi.

Gelecek programda Nadir Sakpınar’ın orkestra şefliğinde, dünyanın en büyük keman virtüözlerinden Maxim Vengerov, genç ve yetenekli viyolonsel virtüözü Sandra Lied Haga, Türkiye’nin kıymetli keman ve viyola sanatkarı, akademisyen Özcan Ulucan ve başarılı piyanist Birsen Ulucan solist olarak sahnede ağırlanacak. 17 Nisan Pazartesi günü Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde verilecek konser müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Hibya Haber Ajansı


14.04.2023 14:50:02