Eskişehir’de afetin ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde panel düzenlenecek

Uluslararası sempozyumlar ile yerli ve yabancı uzmanları Eskişehir’de ağırlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 45 binden fazla insanımızın hayatına mal olan yıkıcı sarsıntıların akabinde 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde özel bir panele mesken sahipliği yapacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Afet ve Kadın”başlıklı panelde alanında uzman isimler görüşlerini paylaşacaklar.

8 Mart Çarşamba günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda(Opera) 14.30’da başlayacak olan panelin açılış konuşmalarını Eskişehir Büyükşehir Belediye Lideri Yılmaz Büyükerşen, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Lideri Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu İdaresi Kısmı, Kentsel, Çevresel ve Lokal İdareler Siyasetleri Kürsüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Algan yapacaklar.

Açılış konuşmaları sonrası gazeteci Afşin Yurdakul’un moderatörlüğünde oturumlara geçilecek.





İlk oturumun konuşmacıları Milletlerarası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Toplumsal Cinsiyet ve Toplumsal Diyalog Sorumlusu Dr. Ayşe Emel Akalın, Toplumsal Hizmet Uzmanı Bayan Koalisyonu üyesi Gül Erdost, Afet İdare Uzmanı Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği kurucu üyesi ve idare heyeti lideri Özden Işık olacak.

16.30’da başlayacak olan ikinci oturumda ise Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi Jeoloji Mühendisi Merve Edizkan, Eskişehir Tabip Odası Bayan Hastalıkları ve Bayan Sıhhati Kurulu Lideri Dr. Sevinç Yılmaz, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Psikoloji, Toplumsal Psikoloji ve Türk Psikologlar Derneği Üyesi Dr. Selin Tekin görüşlerini paylaşacaklar.

Hibya Haber Ajansı


05.03.2023 16:10:29