EURORESO Genel Kurulu, EGİAD ev sahipliğinde yapıldı

Genel Kurulu’nu her yıl Avrupa’nın başka bir ülkesinde gerçekleştiren, bilimsel ve eğitim amaçlı bir uluslararası dernek olan EURORESO, bu seneki Genel Kurulu’nu Türkiye’de EGİAD ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirdi.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Başkan Vekili Arda Yılmaz, 30’dan fazla Avrupa ülkesinde nüfusun ekonomik gelişimini, hayat standartlarını ve bilimsel kaynaklarını düzgünleştirmeye yönelik faaliyet gösteren EURORESO’ya mesken sahipliği yapmaktan memnunluk duyduklarını lisana getirdi potansiyel iş birlikteliği fırsatlarına açık olduklarını iletti.

36 ülkenin üye olduğu EURORESO Genel Kurulu’nda bir sunum gerçekleştiren EGİAD Lider Vekili Arda Yılmaz, bilimsel ve eğitimsel bir emelle memleketler arası bir dernek olan kurumun, kar emeli gütmeyen bir birliktelikten oluştuğunu lisana getirerek, “İş bulma, sosyal entegrasyon, özel veya kamusal şirketlerin kurulması ve geliştirilmesini kolaylaştıran programlar kurmak, kabul etmek ve geliştirmek üzerine çalışan bir örgütü ağırlamaktayız” dedi.





Yılmaz, iştirakçilere EGİAD hakkında bilgilendirme yaparak, Milletlerarası Bağlantılar kapsamında yapılan yurtdışı iş seyahatlerini, yurtdışı ilişkili projeleri, Küresel Compact üyeliği çerçevesindeki EGİAD faaliyetlerini ve EGİAD Melekleri’nin girişimcilik faaliyetlerini aktardı.

EURORESO Yöneticisi Fernando Benavente ise 2022 yılı Mart ayında İspanya Valencia’da yapılan Genel Şura toplantısının, bu yıl İzmir’de yapılmasından ötürü memnun olduğunu belirtti.

Toplantı, geçen yılın değerlendirilmesinin akabinde, yeni katılan üyelerin tertiplerini tanıtmasıyla devam etti. Daha evvel 30 ülkeden 65 tertibin üye olduğu EURORESO, yeni iştiraklerle 36 ülkeden 80 tertibe ulaşmış durumda. Genel Heyet Toplantısı, bu yıl eklenen yeni projeler kapsamında AB proje iştiraklerinin geliştirilmesi stratejisiyle tamamlandı.


Hibya Haber Ajansı


31.03.2023 09:50:15