Evde tavuk dürüm yapmayı hiç denediniz mi? Dışarıda yediğiniz tavuk dürümden hiçbir farkı yok. Bugün menüde bir değişiklik yaparak tavuk dürüm tarifini deneyebilirsiniz.
Evde Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet lavaş
- 1-2 yaprak marul
- 1 adet domates
Tavuk sote için;
- 500 gr tavuk göğüs
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kekik
- Çay kaşığının ucuyla köri
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı ajvar sos
Evde Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocaktaki tavaya sıvı yağı dökelim.
- Üzerine küp küp doğranmış tavuk etini ekleyerek karıştıralım. Suyu çekene kadar pişirelim.
- İrice doğradığımız yeşil biberleri ekleyelim. Pişirmeye devam edelim.
- Biberler diriliğini kaybettikten sonra karabiber, kekik, kırmızı toz biber, köri ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Pişen tavuk etlerimizi ocaktan alalım.
- Dürümümüzün sosu için yoğurt, mayonez, ketçap ve ajvar sosu uygun bir karıştırma kabına alarak karıştıralım.
- Dürümümüzü hazırlamak için lavaşın üzerine etlerimizi alalım. Üzerine doğradığımız marulu da yerleştirdikten sonra hazırladığımız sostan gezdirelim.
- Son olarak ince doğradığımız domatesleri de yerleştirdikten sonra lavaşımızı dürüm yapalım. Diğer lavaşımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Tavuk dürümlerimizi dilerseniz bu şekilde dilerseniz de dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Evde soslu tavuk dürüm yaparken sosunuzda ajvar sos kullanabileceğiniz gibi dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.�
- Tavuk dürümünüzü hazırlarken dilediğiniz malzemeleri ekleyebilir ve çıkartabilirsiniz.
27.02.2023 16:42:28