Foça Film Platformu kış-ilkbahar etkinlikleri yapıldı

İzmir'in turistik İlçesi Foça'da, Foça Sinema Platformu gönüllülerinin yardım ile çocuklar birinci sefer DSLR kamera ile fotoğraf çektiler.

Foça Belediyesi'nin dayanağı ile düzenlenen aktiflik kapsamında, 8 Mart Yeniköy, 25 Mart Yeni Bağarası ve 8 Nisan Yeni Foça’daki çocuklar için fiyatsız olarak Fotoğraf çekimi hakkında bilgiler verildi.

Yeni Foça'da hafta sonu düzenlenen aktiflikte çocuklarla Fotoğrafçılık Atölye çalışması yapıldı. Foça Sinema Günleri 2022’nin En Uygunları sinema şovları izlendi.

Foça Belediyesi Toplumsal Tesislerinde gerçekleşen aktiflikte, 2022 Ekim ayında şenlik havasında gerçekleşen “5. Foça Memleketler arası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Sinema Günleri”nde gösterime giren 600 sinema ortasından en çok beğenen sinemalar iştirakçilere izletildi.

Aktifliğe katılan aileler ve çocuklar belgesel bahisli sinemalar ve fotoğrafçılık hakkında bilgi aldılar.

6. Memleketler arası Sinema Şenliği 4-8 Ekim 2023 ortasında gerçekleşecek.

Ekim’den evvel Foça Sinema Platformu gönüllüleri, her zamanki üzere fiyatsız halka açık çeşitli faaliyetleri uygulaması planlanıyor.

Aktifliğe katılan Munis Düşenkalkar, “İstanbul’dan Foça’ ya göç ettim. 2,5 yıldır Foça da yaşıyorum. İstanbul üzere toplumsal aktiviteleri çok olan, sanatsal çerçevesi ile fazlası ile hareketli olan bir yerden buraya gelince bir açlığa düşüyor insan. Burada Foça Sinema Platformu kuruluşunun eforlarını gördüm. Daha evvel Yeniköy'de oldu oraya son anda yetiştim. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini belgeseller ile bize tekrar anlatan bir sinema serisi halinde platform oluşu beni çok etkiledi.” sözlerini kullandı.

Foça Sinema platformu istekli çalışma grubu üyesi Belgin Herişçakar, “Bugün platform olarak Yenifoçadaydık, 2022 yılından seçkiler temalı gösterimlerimizi yaptık. Foça ilçe merkezi dışındaki lokasyonlarda Yeniköy, Bağarası ve Yenifoça'da aktiflik düzenledik. Halkımızın ilgi ile karşıladığı gördük umuyoruz ki ilgi devam edecek ve Foça’nın yörelerinde olacağız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı


09.04.2023 15:06:26