GASKİ: “Gaziantep’in hiçbir noktasında su kesintisi bulunmamaktadır”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon Yönetimi (GASKİ),merkez üssü Kahramanmaraş olan zelzelelerde kentin su muhtaçlığını karşılayan tesislerin tamir çalışmalarını tamamlayarak, kentin hiçbir noktasında su kesintisinin bulunmadığını açıkladı.

Kentin, 3 ana su kaynağından birisi olan Kartalkaya Barajı terfi çizgisi yerinde müdahalelerle 24 saat içerisinde çalışır hale getirilerek su teminine başladı. Barajın terfi çizgisinde ziyan gören ÖGB borularda ise tamirat çalışmaları sürüyor.

Bir öteki tesis Mizmilli Yer Altı Su Kuyularında ise ağır hasar gören Mizmilli Terfi Merkezinde kenti besleyen 3 adet terfi tesisi hasarlı olmasına karşın durdurulamayıp, terfi merkezi binasının, döşemeden başlanarak ağır yükünden kurtulması maksadıyla denetimli yıkım süreci yapıldı.





Tesislerdeki bulanıklık bedeli, tektonik hareketler sonucu “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğe” uymadığı için pahalar olağana dönene kadar bu bölgeden su temin eden vatandaşların bölgeden gelen suyu yalnızca kullanım suyu olarak kıymetlendirilmesi istendi. Hangi mahallelerin kullanım suyu kullanması gerektiği toplumsal medya platformları aracılığıyla planlı olarak açıklandı. 21 Şubat tarihinde su bulanıklık bedellerinin olağan düzeye dönmesiyle tüm suların içme suyu olarak kullanılabileceği bilgisi vatandaşla paylaşıldı.

Diğer su temin kaynağı Düzbağ İçme Suyunda ise öncelikle güç nakil sınırlarında oluşan arızalar giderilip Düzbağ kaynağında deprem sonrası oluşan tektonik hareketler sonucu bulanıklık kıymeti 2000 NTU üzere arıtılması mümkün olmayan düzeylere ulaşıldı. Bölgede ağır olarak devam eden tektonik hareketler sonucu oluşan artçı sarsıntılara karşın, aralıksız olarak sürdürülen tamir çalışmaları 23 Şubat tarihinde tamamlanmış ve Düzbağ Tüneli su iletimini sağlayacak niteliğe kavuşturuldu.

Yaşanan afet sonrasında tüm vatandaşların gereksinimlerini karşılayabilmek ismine, kentte dönüşümlü olarak su temin edilen geçtiğimiz günlerde; yaklaşık 4 bin km’lik meskenlere servis sağlayan şebeke sistemlerinde 2 bin 576 civarında tespit edilen arızanın tamirleri sağlandı.

Diğer yandan GASKİ tarafından zelzeleden bugüne kadar kent merkezi ve ilçelerde içme suyu ve kanalizasyon arızaları dahil olmak üzere toplam 24 bin 469 adet arıza onarıldı.

Hibya Haber Ajansı


06.03.2023 13:34:04