Gaziantep Büyükşehir, çilek üretimi için destek verecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sarsıntıdan etkilenen İslahiye’nin yayla köylerinde uygun arsa sahibi çiftçilere çilek üretimi takviyesi verecek.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli sarsıntılardan etkilenen İslahiye ilçesinde bulunan Cevizlidere, Tandır, Yağızlar, Kayabaşı, Hasanlök ve Eseneler Köyü’ne Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve teknik takım ziyarette bulundu.

Köylülerle sohbet eden protokol, istek ve taleplerini dinledi. Lider Fatma Şahin ziyarette Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler ve Besin Daire Başkanlığı, İslahiye Kaymakamlığı GAP Bölge Kalkınma Yönetimi Başkanlığı ve Tarım Vilayet Müdürlüğü işbirliğinde başlatılacak yeni proje olan çilek üretimi dayanağı hakkında bilgi verildi.

Proje kapsamında bölgede bulunan yayla köylerinde üretime uygun toprağı ve suyu olan çiftçiye bin metrekare alanda ekebileceği çilek fidesi ve gübre muhtaçlıklarını karşılanacak. Çiftçilerin ürettiği çilekler Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kooperatifler tarafından satın alınacak.�





Depremin yaralarının sarılması ve üreticiye sıkıntı gününde dayanak olmayı amaçlayan çalışmada kuralları uygun olan çiftçiler muhtarlıklara kayıtlarını yaptırabilecek.

Hibya Haber Ajansı


13.03.2023 10:34:07