GBB, kuvvetli yağışlarda 4 binin üzerinde personeliyle kentte nöbet tuttu

Gaziantep’te yıl içerisinde yağan yağmurun dörtte biri dün gece 4 saatlik müddette kenti tesiri altına aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye, GASKİ ve fen işleri takımı, kuvvetli yağışların getireceği sel ve su baskınlarına karşı tedbir aldı.

“Afet krizlerine karşı ekipmanlarımızı ve personel sayımızı artırıyoruz”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, yaptığı açıklamada dün gece yaşanan kuvvetli yağışlarda Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 4 binin üzerinde çalışanın alanda misyon aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Biz, uğraştan sorumluyuz.  Biz kendi misyon alanımızdan sorumluyuz. 6 Şubat itibariyle bu yaşanan olayları her an bir defa daha olacakmış üzere düşünüp kurumsal kapasitemizi güçlendiriyoruz. Bu yüzden zayıf ve güçlü taraflarımızı çok geç olmadan belirlemeliyiz. Münasebetiyle kentin güvenliği için afet krizlerine karşı para harcayıp ekipman teminini yapmamız lazım. Bu doğrultuda nizamlı aralıklarla ekipman envanterimizi güçlendirip, yenileyerek işçi sayımızı artırıyoruz.”

Büyükşehir itfaiyesi yaklaşık 400 işçisi ile sahadaydı

GBB İtfaiye Daire Başkanlığı, 390 işçi, 65 araç ve 105 motopomp ile kent genelinde 65 noktada arama-kurtarma ve su tahliyesi operasyonu yürüttü. Operasyonlarda yaklaşık 45 vatandaş mahsur kaldığı otopark, mesken, araç içi üzere riskli alanlardan kurtarılarak inançlı noktalara taşındı.

Diğer yandan GASKİ ise 25 kılavuz ve vidanjör, 18 büyük pompa, 2 kanal görüntüleme, 12 dalgıç pompa ve 150 işçi ile alandaki mesaisini sürdürüyor. Ayrıyeten fen işleri takımları, sağanaktan ötürü kapanan yolları açarak kentte yaşanacak muhtemel su baskınlarının önüne geçti.

Kuvvetli yağışların meydana geldiği gecenin akabinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, mümkün sağanak ve sel baskınlarına karşı alınabilecek tedbirler için AFAD Uyum Toplantısına katıldı.

Hibya Haber Ajansı


18.03.2023 16:32:06