Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26” sergisine yoğun ilgi

Türkiye’nin en önde gelen koleksiyonerlerini Axis İstanbul AVM’de bir ortaya getiren “Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26” standı ziyaretçilerden ağır ilgi görüyor.Türk koleksiyonerliği ve özel müzeciliğinin büyük destekçilerinden Collection Club iş birliğiyle gerçekleştirilen stantta Türkiye’nin en önde gelen koleksiyonerlerine ilişkin seçme yapıtları görülebiliyor. Stant 29 Nisan’a kadar Axis İstanbul AVM Stant ve Fuaye Salonu’nda ziyarete açık ve fiyatsız olacak.

“Uşabitlerden yüz yıllık bastonlara”

Tarihin çeşitli devirlerinden kesitler sunan stantta Turgay Tuna’nın antik Mısır kültüründe çok değerli bir yere sahip olan 3 bin yıllık Antik Mısır Mezar Bebekleri Uşabitler, Uluumay Vakfı İdare Şurası Lideri Müze Bilimci Feyza Uluumay Gökalp’in yüz yıllık Osmanlı bastonları, Türkiye’nin sayılı Ulusal Piyango koleksiyonerlerinden olan Doğan Güral’ın Ulusal Piyango Koleksiyonu ve Nilay Çelebi’nin plak koleksiyonu yer alıyor.





“Teknolojinin evrimi adım adım görülecek”

Türkiye’nin en büyük fotoğraf makinesi müzesi Camera Museum’un kurucusu Hilmi Nakipoğlu’nun efsane fotoğraf makinesi Leica’nın da yer aldığı yüz yıllık fotoğraf makinelerinden oluşan koleksiyonu fotoğraf severlerin ağır ilgisiyle karşılaştı. Dünyanın sayılı antika ütü koleksiyonerlerinden İlhan Uçak’ın 35 farklı ülkeden topladığı 150 yıllık kömürlü, ispirtolu, gazlı, akaryakıtlı ütülerinin yanı sıra porselen kaplı ütüler ve aristokrat ailelerin kendilerine özel yaptırdığı aile mühürlü antika ütüleri içeren koleksiyonu, dünyadaki üç büyük çekiç koleksiyonerlerinden birisi olan Burhan Reşid‘in dünyanın farklı ülkelerinden derlediği çekiç koleksiyonu da stantta yer alan koleksiyonlar ortasında bulunuyor.

“Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26” standı, koleksiyonerliğin toplumda yaygınlaşmasını ve sevilmesini amaçlıyor, koleksiyonerliğin çok kıymetli bir zevk olmadığı, isteyen herkesin kendine yakın bulduğu rastgele bir hususta koleksiyon yapabileceğini vurguluyor. Fatoş Türkkal’ın Teneke Kutu Koleksiyonu, Şerif Antepli’nin Hatıra Kaşıkları koleksiyonu, Nazire Uçak’ın Emaye Mutfak Gereçleri Koleksiyonu, Armağan Toprak’ın Çini Koleksiyonu, Hatice Çiçeksever’in oyalı mendil koleksiyonu üzere 20’ye yakın koleksiyonerin birbirinden güçlü, farklı koleksiyonlarına ilişkin nadide yapıtların yer aldığı stant, dileyen herkesi koleksiyoner olmaya teşvik ediyor.

Hibya Haber Ajansı


18.04.2023 11:20:04