Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile ABB Şehir Tiyatroları binası yenileniyor

Ekiplerin tüm süratiyle sürdürdüğü çalışmaların yeni kültür ve sanat dönemine kadar tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, Ankara’yı kültür ve sanatın da başşehri yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ABB, çeşitli kültür ve sanat aktifliklerine konut sahipliği yapan ve Başşehir tarihinin kalbi Ulus’ta bulunan Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile Kent Tiyatroları’nın binalarında kapsamlı yenileme ve tadilat çalışmaları başlattı.

Boya çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı

Fen İşleri Daire Başkanlığı takımlarının Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde aralıksız bir formda devam ettiği çalışmalar kapsamında birinci olarak tiyatro salonunun koltuk ve halı sökümü gerçekleştirildi. Islak alanlardaki kapı, asma tavan ve seramiklerin de sökümünün gerçekleştirilmesinin akabinde alçı boyama çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı.





Elektrikte kablolama süreçlerinin devam ettiği proje kapsamında Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nun yükseltilmiş döşeme statik hesabı da yapıldı, imalatına başlanacak.

Başşehre yakışır yeni ve çağdaş tiyatro binası

Başkentli sanatseverleri birbirinden hoş tiyatro oyunlarıyla buluşturan ABB Kent Tiyatroları binasında da yenileme ve tadilat süreçleri sürat kesmeden sürüyor.

Proje kapsamında; ıslak alanlardaki kapı, seramik, asma tavan sökümü imalatları ve tesisat demontajları gerçekleştirilip altyapısı oluşturuldu. Takımlar ayrıyeten seramik imalatının yüzde 90’ını ve alçı boyama çalışmalarının yüzde 70’ini tamamladı. Tesiste elektrikte kablolama süreçleri devam ederken alüminyum doğrama ve kapı kasalarının da ölçüleri alındı.

Ramazan Bayramı’nın akabinde Kent Tiyatroları binasının çatı, fuaye alanı alçı boya ve etrafında andezit imalatları başlayacak.

Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile Kent Tiyatroları’nın binalarında gerçekleştirilen kapsamlı yenileme ve tadilat çalışmalarının yeni kültür sanat dönemine kadar tamamlanması hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı


11.04.2023 12:20:06